אם אתם אוהבים עשבי תיבול, ובפרט פטרוזיליה, דג לברק ברוטב ירוק יהיה טעים לכם במיוחד. המתכון די פשוט להכנה ולא דורש יותר מדי חומרי גלם, כך שאם יש לכם דג בקירור, וזכרתם לרכוש צרור פטרוזיליה אצל הירקן אתם פחות או יותר מסודרים.
מצרכים:
קילו דג לברק - אפשר להשתמש בדג שלם ולפרוס אותו לפרוסות עבות, אבל אני מעדיפה פילה
כף קמח לקימוח
מיץ מלימון אחד
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
שמן זית
מלח, פלפל
הרבה פטרוזיליה קצוצה לפי טעמכם האישי-כ-1-2 חבילה פטרוזיליה
אופן הכנה:
מקמחים את הדג, ממליחים ומפלפלים אותו.
מטגנים מעט(!!) את הדג משני הצדדים במחבת משומנת. חשוב שהדג לא יהיה מוכן מדי כי אח"כ יש להעביר אותו לתבנית אפיה משומנת להמשך בישול.
בנתיים מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים למחבת פטרוזיליה ושום ומערבבים.
מוסיפים מעט מים ומיץ לימון, ומכבים את האש.
מעבירים את רוטב הפטרוזיליה לבתבנית עם הדג, ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות.
/ / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // / / / / / // / / / / / / // /
פוליסמן אולגה