הדבר הכי קשה ברולדה הזו זה הכנת הבצק, אבל גם זה לוקח בדיוק 20 דקות, כולל האפיה. אך אל תשכחו שבזמן שהבצק בתנור אתם יכולים להכין את הקרם, כך שכל ההכנה תיקח לכם כחצי שעה בלבד. בהחלט שווה את הזמן, כי הקינוח המתקבל לא רק טעים אלא גם מרשים יותר מסתפ עוגה בחושה שהיתה לוקחת את אותו הזמן.
לבצק:
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
כפית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
לקרם המלית:
מיכל שמנת מתוקה
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
מקציפים את חלבונים לקצף יציב ומוסיפים לאט לאט את הסוכר, וממשיכים להקציף.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה חלמונים, שמן, קמח, אבקת אפיה וסוכר וניל.
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשטחים בה את תערובת הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כרבע שעה (עד שמתחיל להזהיב).
ועכשיו החלק הקצת יותר קשה - הפרידו את הבצק לאט מנייר האפיה תוך כדי גלגול לצורת גליל.
הכנת הקרם:
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
מוסיפים אה הפודינג וממשיכים להקציף עוד כמה דקות.
הרכבת הרולדה:
מורחים על הבצק שכבת קרם, ומגלגלים בעדינות לרולדה.
כדאי להשאיר מעט מהקרם בצד למריחה על הרולדה המגולגלת מבחוץ.
טיפ:
אם אתם אוהבים יותר רולדת שוקולד אפשר להוסיף לבצק כמה כפות קקאו.
/ / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / // / / / / / // / / / / / / // / /
פוליסמן אולגה