1 קילו קמח לחם איכותי
רבע כוס סוכר דמררה
2.5 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס שמן זית
2.5-3 כוסות מים מינרלים פושרים
כף וחצי מלח דק
לציפוי שמן זית, סומסום, זרעי פשתן, קצח
תהליך יצירת הבצק :
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
מנפים את הקמח לקערה מוסיפים את הסוכר ואת השמרים ומערבבים היטב.
אחרי שערבבנו טוב את השמרים הסוכר והקמח מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש את התערובת
לאחר 5 דקות לישה מוסיפים את המלח ואם צריך עוד מים.
הבצק צריך להיות רך ולא דביק. (הבצק הזה עובר 3 התפחות)
לאחר עוד כ-5 דקות לישה מוצאים את הבצק ומניחים בקערה משומנת בשמן זית עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אחרי כשעה חותכים עם היד משומנת
חתיכות בצק ומייצרים עיגולים יפים וחלקים ומניחים על משטח משומן להתפחה שניה.
(אם רוצים ליצור חתיכות שוות אפשר להשתמש במשקל ושכל חתיכה תהיה כ-80 גרם)
אחרי כ3/4 שעה מייצרים מהכדורים את הצורות שרוצים אם זה צורה של לחמניה ארוכה או לחמנייה בצורה
עגולה, ביגלה וכו' לקחת בחשבון שהבצק הזה תופח עוד אז ליצור צורות בגודל קטן.
אחרי כשעה מורחים על הבצק שמן זית ומפזרים את התוספת שרוצים, סומסום, קצח, זרעי פשתן.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ל-25 דקות.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
טיפ 1: במידה ומשתמשים באבן אפייה אז צריך להדליק את התנור לפחות חצי שעה לפני הכנסת הבצק,
האבן צריכה להיות רותחת.
טיפ 2: במידה ורוצים לחמניות קראנציות אפשר להניח קערה ולמלא אותה במיים רותחים או בקוביות קרח כדי שתיצור אדים.
בתאבון!
נתי