מתוך כל המרחב הרב שמולנו נמצא קושי אמיתי להתמצא.להבין איפה אנחנו נמצאים בזה הרגע, לאן אנו צריכים להגיע ואיך אנו מגיעים לאותו מקום.
נושא ההתמצאות במרחב קשור קשר הדוק לתפיסה החזותית שלנו, נושא שעליו נחקר ונלמד לא מעט עם השנים. היכולת להתמצא במרחב מאפשרת לנו לזהות, לתפוס ולעבד מידע הקיים סביב אשר נקלט על ידי הראייה שלנו ובעזרת אוריינטציה נכונה ליישם את הנראה לכדי התמצאות נכונה במרחב, במיוחד אם הוא חדש לנו ופחות מוכר.
חלק מההתמצאות במרחב היא ביכולת שלנו לזהות סימנים סביב היכולים להיות לנו לעזר. בין אם מדובר בשילוט מכוון, עצמים בולטים ויוצאי דופן, זיהוי של כיווני רוחות השמיים, אלמנטים טופוגרפיים, סגנונות בנייה ועוד. זיהוי עזרים ורמזים אלו, שהם עצמם מיומנות שיש ורצוי שתהיה אך גם נלמדת ומתחדדת עם הזמן, תביא לכך שההתמצאות במרחב שלנו תהיה יעילה הרבה יותר. נושא ההתמצאות במרחב מהווה התעסקות רבה בתחום של בנייה רחבה – בין אם מדובר בקמפוסים רחבי ידיים, פארקים וגנים, ריכוז של האנגרים ועוד.
חלק מהפתרונות הרבים שהוזכרו מעלה מהווים אכן עזר לאלו המחפשים אחר עזרים במרחב. עם ההתפתחות הטכנולוגית הוקמו כיום במקומות רבים בנייה של קיוסק מידע.
עמדות אלו מהוות נקודת עצירה בולטת במקומות במרחב ומעניקות למשתמש מידע זמין ויעיל הן סביב היכולת להתמצאות במרחב והן במידע זמין אחר שישרת אותו. בניית קיוסק מידע במקומות כמו שדות תעופה, קמפוסים רבים, מרכזי קניות רחבים היוו מקור נהדר לאנשים רבים בעלי חסך ביכולת ההתמצאות שלהם במרחב ותוך כדי החלו להעניק להם כלים שכן יעזרו להם בעתיד.
בניית קיוסק מידע מהווה בכל מקום נקודה מרכזית ובולטת בשטח אותה אין אפשרות לפספס. בעזרת טכנולוגיה נעימה ונגישה מאפשרת היא לאנשים לנצל את הזמן במרחב בצורה מקסימלית ויעילה בלא התחושה הלא נעימה בה אתה חש שאתה הולך סביב עצמך.