1 קילו קמח לחם איכותי
1/4 כוס סוכר לבן
1.5-2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
1 כוס שמן קנולה
2.5 כוסות מים מינרלים פושרים
כף וחצי מלח דק
לציפוי ביצה וסומסום
תהליך היצירה:
מנפים את הקמח לקערה מוסיפים את הסוכר, את השמרים ומערבבים היטב.
אח"כ מוסיפים את השמן הביצים והמים ולשים, לאחר 3 דקות לישה מוסיפים את המלח ואם צריך עוד מים.
וכאשר המלח נספג נותנים לו לנוח 5 דקות. (זה משפר את הגמישות של הבצק וזה יעזור לו "להרקיע לשחקים")
לאחר 5 דקות מנוחה לשים עוד כ-6 דקות נוספות. זאת אומרת סה"כ 9 דקות לישה. הבצק צריך להיות רך, חלק ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת בשמן קנולה את הבצק עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
אחרי כשעה של התפחה, חותכים עם יד משומנת 3 חתיכות בצק שוות (אפשר לשקול את החתיכות כדי שיצאו שוות)
מייצרים 3 נקניקי בצק באורך של כ-25 ס"מ מניחים אותם אחד ליד השני, מדביקים את הקצוות עם שורש כף היד או עם האצבעות, קולעים לצמה וסוגרים את הצמה באותה צורה שחיברנו, עם שורש כף היד או עם האצבעות.
מניחים על תבנית משומנת או על נייד אפייה להתפחה שניה.
אחרי כשעה של התפחה מורחים על הבצק את הביצה הטרופה ומפזרים את הסומסום.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ל-25 דקות.
אם רוצים את החלה קרנצ'ית אז שמים קערה עם מים חמים או עם קרח בתחתית התנור.
המטרה של זה זה שהמים ייצרו לחות בתוך התנור והלחות היא שיוצרת את הקרנצ'יות במאפה.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
בתאבון!
נתי