מתכון לג'פטה איטלקית כפרית אוורירית כמו שמיכת פוך:
מצרכים:
3.5 כוסות קמח לחם איכותי
1.5 כוס מים קרים
2 כפות שמרים
כף וחצי מלח
תהליך היצירה:
התהליך מחולק לשני שלבים השלב הראשון הוא הסטרטר:
סטרטר: מערבבים 2 כוסות קמח כפית שמרים וכל המים יחד ונותנים להם לנוח לילה, כמובן בקערה מכוסה בבוקר מוסיפים את שאר הקמח הנותר והשמרים כשהחומרים מתאחדים מוסיפים את המלח.
זה בצק דביק מאוד לא להיבהל פשוט לעבוד עם משטח מקומח היטב.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
לאחר כ 8 דקות לישה מניחים בקערה מקומחת היטב ומתפיחים כשעה.
אחרי שעה מוציאים את האוויר בעדינות ומשאירים לעוד התפחה של שעה.
מקמחים משטח היטב מעבירים את הבצק מרדדים אותו למלבן וחותכים את הבצק לחצי,
מה שנותן לנו שני מלבנים ואותם לחצי ז"א סה"כ יש לנו 4 מלבנים.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
ואת המלבנים שמים על תבנית הפוכה או קרש חיתוך עם נייר אפייה מתחת כדי שיהיה יותר קל להעביר את הבצק ולא תהרס לנו ההתפחה.
מתפיחים כשעתיים שהבצק יתפח היטב האינדיקציה לבצק מוכן לתנור היא כאשר לוחצים עליו עם האצבע קלות הוא לא חוזר מהר כמו קפיץ.
אח"כ מעבירים את הבצק שלנו אל תוך התנוך שחומם מראש על 250 מעלות עם אבן אפייה אם אין אבן אז על תבנית.
אחרי שמכניסים את הבצק מנמיכים את התנור ל- 210 מעלות ל-25 דקות עד שהג'פטות מזהיבות.
אפשר להשאיר אותם בתוך התנור לפתוח את התנור קצת ולכבות אותו.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים ישירות אל תוך המייל שלך בחינם!
בתאבון!