קילו קמח לחם איכותי
1.5 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס שמן זית
2.5-3 כוסות מים מינרלים פושרים
כף וחצי מלח דק
תהליך יצירת הבצק :
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
מנפים את הקמח לקערה מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
אחרי שערבבנו טוב את השמרים והקמח מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש את התערובת
לאחר 5 דקות לישה מוסיפים את המלח ואם צריך עוד מים.
הבצק צריך להיות רך ומעט דביק. (הבצק הזה עובר 3 התפחות)
לאחר עוד כ-5 דקות לישה מוצאים את הבצק ומניחים בקערה משומנת בשמן זית עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אחרי כשעה חותכים עם יד משומנת
חתיכות בצק ומייצרים עיגולים יפים וחלקים ומניחים על משטח משומן להתפחה שניה אבל קצרה כ-30 דקות.
(אם רוצים ליצור חתיכות שוות אפשר להשתמש במשקל ושכל חתיכה תהיה כ-80 גרם)
אחרי כחצי שעה מעבירים את הכדור למשטח משומן ומרדדים את הכדורים לעיגול גדול ודק.
נותנים לו עוד התפחה של שעה אבל מורחים את הרוטב פיצה לאחר כחצי שעה, מה שנותן לבצק לספוח את הרוטב
ועושה את הבצק עסיסי וטעים.
רוטב זריז ביותר: שופכים קטשופ לתוך קערה מוסיפים מעט מים ושמן מלח ופלפל טחון.
מערבבים היטב ומורחים על הבצק. מוסיפים על זה אח"כ את התוספות שרוצים.
אחרי כשעה מורחים על הבצק שמן זית ומפזרים את התוספת שרוצים, סומסום, קצח, זרעי פשתן.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ל-25 דקות.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
טיפ 1: במידה ומשתמשים באבן אפייה אז צריך להדליק את התנור לפחות חצי שעה לפני הכנסת הבצק,
האבן צריכה להיות רותחת.
בתאבון!
נתי