איך בנוי לול לגידול עופות ?
כיום בניגוד לעבר מבנה הלול יושב על משטח בטון חלק וישר אשר בצדדיו רצועות בטון הסוגרות אותו ועם פתחי ניקוז בצידן עבור הוצאת המים לאחר שטיפת הלול.
מבנה זה מגדיל את תדירות גידול העופות, גורם לטיפול ולתפעול הלול להיות קל ואידיאלי, בנוסף מועיל וחוסך בהוצאות תפעול מיותרות וכן היגייני יותר עבור העופות מכיוון שהוא מבטיח פינוי וניקוי מהיר ויסודי של הפסולת והזבל המצטברים במהלך גידול העופות.
הגודל האידיאלי הנהוג בבניית לול פיטום הוא בין 14 ל-16 מטרים לרוחב וכמעט ללא הגבלה לאורך, וזאת בכדי לעודד את התחרות בענף שיווק וגידול העופות ולהופכו לכלכלי ביותר, מה שיגרום לעוד חקלאיים להצטרף לענף, אי הגבלת האורך מאפשרת לבנות לולים בסדרי גודל של בין 2,000 ל-3,000 מ"ר למבנה.
ללול יש מערכות קירור, אוורור, שתייה, האבסה, פתחי ניקוי וניקוז ומערכת החשכה והצללה.
ישנם סוגים נוספים ללולי תרנגולות והם לולי חופש ולולים אורגניים אשר להבדיל מהלולים הרגילים, בלולי החופש התרנגולות חיות ברווחה וחופש יחסי, מה שגורם להם להיות פחות שמנות ויותר טעימות, תרנגולות בלולים אורגניים גם מקבלות מזון אורגני ללא תוספים מלאכותיים וללא מזרזי גדילה, אנטיביוטיקה ושאר תרופות.
טיפול ותחזוקת הלולים אינה קלה או פשוטה למגדל העופות ולשם כך ישנם חברות המתמחות בשירותי לול ואשר מספקות ופועלות לתת את כל הצרכים שמגדל העופות בלולים נדרש אליהן:
אספקת נסורת וקש - לפני שמכניסים את העופות ללול מפזרים נסורת וקש בכדי שהעופות לא יהיו חשופות לבטון – כך מונעים פגיעה בעופות כתוצאה מהחום או מהקור.
הוצאת הזבל מהלולים - לאחר ימי הגידול או על פי הנדרש מוציאים את כל זבל העוף מהלול, ולאחר מכן מנקים ושוטפים את הלול.
את הזבל לא זורקים לפח אלא מפזרים אותו במקומות אחרים לשם דישון, חממות וכו'
כחלק משירותי הלול החברות נותנות שירות בתחום חיסוני העופות - ישנה סדרת חיסונים הנדרשת על פי חוק והשירותיים הוטרינריים והם: ביום הבקיעה, לאחר יום, בין 10-12 יום, בין 10-21 יום ובין 17-21 יום.
צריך לוודא שצוות המחסנים של החברה לשירותי לול הינו מיומן ומקצועי שעבר הסמכה ובעל תעודות כמו כן שומר על 100% בטיחות ביולוגית.
חברות שירותי לול מחזיקים ברשותם בוב קט עבור העבודות הנדרשות בלולים, יתרונות הבוב קט בכך שהם יכולים להיכנס לתוך הלולים עקב גודלם הקטן משקלם הנמוך ללא חשש לנזק שיגרם לתשתיות הקיימות.