מעבר לדיור מוגן מלווה פעמים רבות במשבר אישי קשה, בתחושות מיאשות של אובדן ודכאון, של סיום. מעבר לכל אלו, המעבר הפיזי אינו קל לקשיש: בדרך כלל זהו מעבר לסביבת מגורים זרה ואחרת, אליה הקשיש אינו רגיל, עם נוף אנושי חדש. המעבר הוא כמעט תמיד לדירה קטנה יותר, בה אין מקום לכל החפצים המוכרים והאהובים, שליוו את הקשיש כל חייו. כך נוסף לקושי הפסיכולוגי גם קושי פיזי גדול., וכאן יכול תכנון אדריכלי טוב של הדירה ועיצוב פנים מותאם להועיל מאוד.
איך יכול הראות עיצוב של דירה בדיור מוגן? במה הוא שונה מעיצוב פנים בדירה רגילה?
הדירה החדשה צריכה לתת מענה לכל הפונקציות הרגילות של החיים – עם הרבה פחות חפצים. לכן בחירת הרהיטים והחפצים צריכה להיות ממוקדת ומדויקת יותר. על הדירה להיות מותאמת גם ליכולות הגופניות של אדם מבוגר – פחות כוח פיזי, פחות גמישות גופנית ומחשבתית, ראיה מתדרדרת, שמיעה פחות טובה. לכל אלו יש השלכות במידות הרהיטים, במיקום שלהם, בתכנון נקודותהתאורה, בבחירת גופי התאורה, ובעוד נקודות רבות.
חלק ניכר מהאנשים בגיל זה חיים לבד, ורוב השבוע עובר עליהם בבדידות. יחד עם זאת, לרוב יש ילדים ונכדים, וחשוב לאפשר להם בדירה החדשה מספיק מקום כדי לארח אותם ברווחה.
הנה דוגמא לדירה כזאת שעיצבתי לפני זמן מה. בעלת הדירה היא כמובן אישה קשישה, אבל אופטימית ומלאת שמחת חיים. היא רצתה דירה עם ריהוט נוח ויפה. בניגוד לחלק מהדיירים האחרים בבניין, היה לה מאוד חשוב שהדירה תשדר שמחה. היא חלמה על בדי ריפוד בצבעים עליזים, שיתנו תחושה אביבית .
כאן תוכלו לראות תמונות של הדירה הזאת.
בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים בתל אביב. אנו עוסקים בתכנון ופיקוח על כל עבודות הבניה והשיפוצים, בתחומי האדריכלת ועיצוב הפנים , וגם קצת בתכנון גינות. יש לנו המון ניסיון, וגם המון התלהבות והאהבה לעבודה. אורלי ערן - אדריכלות ועיצוב פנים.