רקע
בסוף המאה ה-16 הגיעו המתיישבים הראשונים לעמק סונומה אשר בקליפורניה. בהתחלה הגיעו מתיישבים מרוסיה, ספרד ומדינות אחרות. כל אחד הגיע עם המנהגים והמלאכה אשר עסק בה באותה מדינה. בהתיישבות חדשה זו לא היה בקר, ולכן היה מחסור בבשר, חלב וגבינות. חלק מהמתיישבים אשר עסקו בארצם במלאכת הכנת גבינות הביאו איתם עדרי בקר וכך התחילו בהכנת גבינות, ובמכירת תוצרתם: בשר, עורות, חלב וגבינות שהיו מוצר נדיר ומבוקש.
ההיסטוריה של ייצור גבינות בעמק סונומה
בשנת 1850 ייצרו בקליפורניה 320 קילוגרם חמאה ו70 קילוגרם של גבינות. בשנת 1880, הייצור של גבינות וחמאה התרחב מאוד ואף המשיך לגדול בשנים לאחר מכן.
עמק סונומה התפתח לעמק חקלאי אשר מגדלים בו בקר וגפנים מהם מייצרים יין. בשנת 1931 עמק הסונומה החל לשנות את פניו. זו הייתה תחילתה של דרך חדשה עבור תושבי עמק זה, על ידי הפיכתו לשם דבר בייצור גבינות.
באותה תקופה היו כאלה שנהגו לעבור בעיירה עם עגלה וסוס ולמכור את תוצרתם, ולהציע במחיר זעום כוס יין וחתיכת גבינה.
המחלבה הגדולה הראשונה אשר יצרה גבינות משובחות, הוקמה על ידי האיחוד בין שני הגבנים תומס וולה והולסו ויויאני.
וולה ויויאני התחילו לייצר בירות בנוסף לגבינות. הם התחילו לשווק את הבירה ולאחר מכן התחילו לייצר מיץ ענבים. בהתחלה הכול עבד בהצלחה רבה אבל עם הזמן היקף המכירות ירד ונאלצו לסגור את קו ייצור הבירות. למרות כישלון זה, ייצור הגבינות המשיך בהצלחה רבה עד מלחמת העולם השנייה. המחלבה נרתמה למאמץ המלחמתי ותגברה את ייצור הגבינות על ידי הוספת מחלבה נוספת והכנת גבינות בתפוקה גדולה יותר.
שנים בודדות אחרי סיום המלחמה, השותפות התפרקה ושתי המחלבות חולקו בין שני השותפים כאשר כל אחד מהם ייצר גבינות במחלבה נפרדת. עד היום מחלבות אלו קיימות, כאשר כל מחלבה ממשיכה לייצר גבינות ולהתחדש. במשך השנים הוסיפו לייצר גבינות נוספות כמו אסיאגו, ציאדר ועוד.
עמק סונומה כיום
היום בעמק סונומה מגדלים בקר, עזים וכבשים, ומהחלב שמתקבל מהן מכינים גבינות רבות ומגוונות, כאשר תהליך הכנת גבינות רבות מתקיים עד היום ולצידן פותחו גבינות חדשות.
בסונומה קיימות מחלבות רבות אשר מייצרות מגוון רחב של גבינות. עמק זה הפך למקום תיירותי, אשר מספק סיורים, טיולים ולימוד הכנת גבינות. בחלק מהמחלבות ניתן לערוך סיורים. כאשר מטיילים ברחובות העיר רואים שחלק מהרחובות נקראים על שמות משפחות של גבנים.
גבינות סונומה מבוקשות בעיקר בסן פרנסיסקו ולוס אנג'לס, אבל הן משווקות גם בערים אחרות ברחבי ארה"ב.
ההיסטוריה של הכנת גבינות בקליפורניה תמיד תיזכר כנקודת מפנה בהתקדמות הטכנולוגיה של הכנת גבינות, ובחקיקת חוקים הקשורים לבריאות החלב.
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים, בקורסים המותאמים ליחידים ולקבוצות. לקבלת פרטים נוספים, הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www