במקביל לכך שאורח החיים כיום הוא עמוס יותר, הישגי יותר, תחרותי ולחוץ יותר, אנשים היום מודעים יותר לעצמם ועוסקים בהתבוננות פנימית מדי פעם בפעם. אם בעבר אנשים הלכו במסלול חיים שנראה כידוע מראש ללא שאלת שאלות "מיותרות" על מהות החיים ומקומם בעולם, היום אנשים רוצים להרגיש שהם ממצים את החיים ואת הפוטנציאל הגלום בהם כי הכל בעצם בר חלוף. אימון אישי הוא אחת השיטות להגשים חלומות ולראות, לרוב בתקופה קצרה יחסית שהשמים הם הגבול.
לפרק את המחסומים
הקואוצ'ינג מושתת על התפיסה שממש כפי שבמהלך אימון כושר אנו שורפים שומנים ובונים במקומם שרירים, במהלך אמון אישי אנו "שורפים" דפוסים ומפרקים מחסומים הטבועים בנו ומחליפים אותם בתפיסות אחרות, תובנות אחרות, ודפוסים אחרים. עם זאת, פירוק המחסומים אינו תמיד מספיק. האימון היא שיטה שבה השינוי בא תוך כדי עשיה ומשימות אותן מקבל המתאמן לבצע. אין מדובר רק בשינון משפטים לתפיסה חיובית. מתוך העשיה צומח השינוי.
טיפול ואימון- הילכו שניים יחדיו?
טיפול ואימון הן שיטות שמטרת העל שלהן היא בסופו של דבר זהה, שהמטופל ירגיש טוב יותר, יהיה שמח יותר עם חייו ויאפשר לעצמו לצמוח ולהנות. השיטות באמצעותן מושגת מטרת העל הזו אינן זהות מחד אך אינן סותרות מאידך. ישנה אפשרות להיות במקביל בטיפול ובאימון אם יש את האמצעים הכלכליים לכך. התפיסה שטיפול עוסק בעבר והאימון בעתיד אינה נכונה כי ישנן שיטות טיפול שונות. שיטות הטיפול בפסיכולוגיה קוגניטיבית והתנהגותית דומות יותר לאימון בכך שהן פרקטיות יותר. בכל מקרה אין סתירה בין השניים. המקום היחיד שבו יש צורך בטיפול הוא כשקיימת הפרעה נפשית ואימון אינו מספיק במצב כזה.
האם לכל אחד מתאים אימון?
על מנת לעבור אימון אישי אפקטיבי, צריך אדם להיות במצב בו הוא יודע מה המטרה שלו כי מאמן אינו עוסק באבחון, כלומר נקודת הפתיחה צריכה להיות גבוהה יותר. לטיפול אדם יכול להגיע עם תחושה עמומה שלא טוב לו בחייו והמטפל מתחיל לפעול מכאן. אימון אישי דורש נקודת פתיחה כזאת בה המתאמן הוא יותר פרטנר מאשר מטופל