אז למה ומתי ומגיע הצורך לנקות אבק מהמחשב שלנו ? בכל מחשב יש מאווררים (2 לפחות) אשר נועדים לקרר את רכיבי המחשב השונים (ספק כוח, כרטיס מסך, לוח אם, מעבד וכו..) בנוסף לפעולת ההרחקה של האוויר החם מהרכיב מאוורררים אלו גם מושכים אבק (הרבה אבק) ורוב הזמן האבק גם נתפס במאווררים אלו וגורם לירידה ברמת הביצועים שלהם, דבר שיפגע בעתיד ברכיבים של המחשב עקב התחממותם בגלל עבודה לא תקינה של המאווררים. כמו כן אבק בשילוב של קצת לחות מהסביבה יידבק על החלקים המחשב ויכול לגרום לקורוזיה ובלאי גבוה למגוון חלקי המחשב. כאן אנחנו נכנסים באמצעות פעולת ניקוי אבק מהמחשב, ניקוי אבק מהמחשב חובה לעשות כל חודשיים לפחות על מנת שהאבק לא יידבק על חלקי המחשב. אז מה צריך בשביל לנקות אבק מהמחשב ? קודם כל אם אתם ילדים נדרש מבוגר אחראי שיהיה לצידכם בזמן הניקוי ואם אינכם מעוניינים לבצע את התהליך התקשרו ל- טכנאי מחשבים (המחירים אינם גבוהים על ניקוי אבק).
ציוד נדרש לניקוי אבק מהמחשב: מסיכה לאף נגד אבק (מומלץ), משקפי מגן (מומלץ), מפוח חשמלי זעיר המיועד לניקוי מחשבים (לא מפוחי עלים למינהם שיכולים להעיף את החלקים מהמחשב) או ספריי אוויר דחוס (ניתן לקנות בכל חנות אלקטרוניקה), מברשת קטנה בעלת שיער עדין שלא נתלש, מברג (לפתיחת המארז).
תהליך ניקוי אבק מהמחשב:
1. כבו את המחשב ונתקו אותו מהחשמל, נתקו את המקלדת, עכבר, מדפסת, דיסק און קי, מצלמה, סמארטפון וכל מה שמחובר למחשב.
2. פיתחו את צד המארז של המחשב (הצד שבו רואים את כל החלקי המחשב).
3. כוונו את המפוח העדין או ספריי האוויר הדחוס לכיוון חלקי המחשב והפעילו אותו. כעת עברו בעדינות על כל חלקי המחשב השונים והתעקבו על חלקים בהם נמצא ריכוז גדול של אבק, במקומות שהאבק כבר נדבק עברו עם המברשת העדינה ושימו לב שהשערות של המברשת אינן נופלות או נשארות על חלקי המחשב (מומלץ לוודא על ידי הפעלת המפוח אחרי הניקוי בעזרת המברשת).
לאחר שסיימתם לנקות את המחשב מאבק סגרו את המארז של המחשב החזירו הכל למקום ותוכלו להמשיך לעבוד כרגיל.