דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פחמימות, הטוב הרע והלא נורא 

מאת    [ 02/03/2008 ]

מילים במאמר: 404   [ נצפה 3993 פעמים ]

יותר מדי פחמימות עלולות להרוס את הדיאטה ולהפר את מאזן הירידה במשקל. כשאנו צורכים פחמימות האם יש חשיבות לסוג הפחמימות שאנו בוחרים לאכול? מה ניתן להגדיר כפחמימות טובות ומה כפחמימות רעות? כל התשובות בכתבה הבאה.
ידוע לכולנו כי אתלטים ממלאים את עצמם בפסטה לפני אירועים ספורטיבים תחרותיים. עד לפני כמה עשורים דיאטה עשירה בפחמימות ודלת שומן נחשבה כפיתרון האולטימטיבי לכל בעיה, החל בירידה במשקל וכלה בפיתרון תזונתי מומלץ לסובלים ממחלות לב.
ואז הגיע ד"ר אטקינס.... ורבים אחרים אשר הפכו את הקערה על פיה והפכו את הדיאטות דלות הפחמימות או ליתר דיוק הדיאטות נטולות הפחמימות לנפוצות כל כך, עד שבציבור השתרשה תפיסה שגויה כאילו כל הפחמימות הן "רעות" לנו.
בשנים האחרונות גישה זו התמתנה מאד. נהוג עתה לחלק את הפחמימות לטובות יותר, וטובות פחות. אולם נדמה כי על מנת להבין לעומק את הנושא יש צורך בהבנה מורכבת יותר של מושג הפחמימות.
פחמימות נמצאות ברוב המזונות שאנו צורכים ברמה כזו או אחרת. בחלק מהם נוכחותן קטנה, ובחלק גדולה יותר. כמו כן, מתברר כי לגופנו סוגי תגובה שונים לסוגי הפחמימות השונים.
שני הגורמים העיקרים המשפיעים על גופנו בעת פירוק פחמימות נובעים מרמת הסוכר המתקבלת בגופנו וכמו כן מצפיפות הסיבים התזונתיים הנמצאים בהן.
הפחמימות הטובות ביותר הן אלו המכילות סיבים תזונתיים, ואלו נמצאים בירקות ובפירות, שידועים כעמוסים בסיבים, במינרלים ובויטמינים.
לחלק מן הירקות והפירות אף השפעות מרחיקות לכת על מלחמה במחלות שונות והימנעות מסוג פחמימות זה לחלוטין, אינו הגיוני ושגוי.
לעומת זאת, יש פחמימות רבות אחרות אשר מגיעות ללא שום ערך תזונתי והן מכילות סוכרים בלבד. למשל משקאות מוגזים.
בכלל, סביר להניח שכל מוצר מהסופר הנושא איתו ברקוד, נושא איתו גם כמות לא מבוטלת של פחמימות מיותרות ולא מועילות מבחינה תזונתית, כדוגמא ניתן להצביע על לחמים לבנים, פסטות, חטיפים, ממתקים. אין ספק שעל כל אלו כדאי ורצוי לוותר.
ואולם בעולם המודרני, מזונות רבים אינם גדלים על העץ ויש צורך לייצר אותם. חיטה ואורז מהווים דוגמאות טובות לכך. הכלל במקרה זה הוא ברור והחלטי, ככל שהזרעים עוברים תהליך עיבוד רב יותר והמוצר הנוצר מהם הוא לבן יותר, הרי שצריך לנסות שלא לצרוך אותם, שכן תכולת הסוכר שלהם גבוהה.
חפשו את החיטה המלאה והאורז המלא ואת המוצרים המעובדים מן הדגנים המלאים ולא הדגנים המעובדים.
אמצו לעצמכם כלל קטן בעת רכישה של כל מוצר המכיל דגנים:
השתמשו בכלל החמש על חמש, הסתכלו על האריזה ובדקו את ההרכב התזונתי, חפשו בתכולת המזון ובדקו כי במנת הגשה אחת של המזון יש פחות מחמישה גרם של סוכר, ובמקביל לפחות חמישה גרם של סיבים. כך תוכלו לדעת בוודאות כי אתם צורכים את הפחמימות הנכונות.
אתר המרכז לטיפול בהשמנת יתר - מלב"י, מרכז מידע מקצועי ומהימן אודות כל האמצעים לטיפול בבעיות השמנת יתר: הרזייה, דיאטה, ספורט, פסיכולוגיה, ניתוחי קיצור קיבה ועוד. טל: 03-5228088
http://www.hashmana.co.il/



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב