חלה מקמח כוסמין מלא ללא ביצים
החלה היא חלה בעלת מרקם דחוס אבל רק וטעים מאוד
מצרכים:
1/2 קילו קמח כוסמין מלא
2 כפות סוכר דמררה אפשר גם לבן
1 כף שמרים יבשים או שליש קובית שמרים טריים או שליש שקית
כף שטוחה מלח דק
1-1.5 מים
1/2 כוס שמן זיתקנולה
תהליך היצירה:
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (כמובן לאחר שניפינו את הקמח) חוץ מהמלח להוסיף את כל הנוזלים
ללוש 5 דקות (הבצק ממעט דביק) לתת לו לנוח 5 דקות להוסיף את המלח
(טיפ- המנוחה עוזרת לבצק לייצר עוד גלוטן וזה נותן לבצק להיות יותר אלסטי ולתפוח יותר)
ללוש עוד 5 דקות הבצק צריך להיות חלק ורך אם לא הוסיפו מים.
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך
להניח להתפחה בקערה למשך שעה וחצי, עד להכפלת נפח, לאחר ההתפחה,
ליצור 3 גלילים מאורכים בסביבות 25 ס"מ אורך להדביק את הקצוות ולקלוע לצמה.
כמובן שאת הצד השני להדביק עם האצבעות גם כדי שלא תפתח לנו החלה.
להתפיח שוב במשך כשעה עד שעה וחצי עד להכפלת נפח.
להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות במשך 15 דקות,
אם רוצים שבחלה תהיה קרנצ'ית אפשר לשים קערה עם מים רותחים בתוך התנור וזה נותן לבצת להיות קרנצ'י
כי זה מייצר לחות רק לזכור להוציא את הקערה אחרי 15 דקות.
ולאחר מכן להוריד טמפרטורה ל- 180 מעלות ולאפות במשך 30 דקות נוספות.
בתאבון!
נתי
כשלוחצים כאן עכשיו מקבלים עוד 11 מתכונים בחינם ישירות אל תוך המייל שלך