בר מים הוא מכשיר נהדר, שיכול לשמש גם את הקהל הרחב במוסדות ציבוריים הומים וגם את המשרד הקטן ומשק הבית הפרטי. הרבה אנשים עדיין מסתמכים על שישיות מים מינרליים כשהם רוצים לשתות מים נקיים ובריאים, אבל מכשיר המים החכם הוא משתלם יותר לטווח הרחוק.
בזכות העלויות ובזכות התמורה של המכשיר, רכישת בר מים למשרד או לבית היא דרך טובה להשקיע את הכסף שלכם. עם זאת, לפני שאתם רצים לקנות מכשיר כזה או אחר, כדאי שתדעו את כל מה שצריך לדעת על המכשיר ומגוון הסוגים שלו, על מנת שתבחרו את המכשיר הנכון עבורכם, וכדי שתדעו כיצד לתחזק אותו בצורה הטובה ביותר.
היום, יש מגוון סוגים של מכשירי מים חכמים לבית, למשרד ולמוסד הציבורי, והמכשירים יכולים להגיע בגדלים, עיצובים וצבעים שונים.
מבין כל המבחר, אתם צריכים קודם כל להחליט, האם אתם טיפוס של בר ריצפתי או מיני בר קומפקט בר שאפשר להניח על השיש? התשובה לשאלה הזו כבר תצמצם לכם את האפשרויות. בהחלטה, קחו בחשבון את הנגישות שלכם ושל כל מי שעתיד להשתמש במכשיר. לצורך הדוגמא, אם אחד הדיירים בבית הוא על כיסא גלגלים, תהיה לו גישה הרבה יותר נוחה למכשיר מים ריצפתי, בעוד שאת המכשיר קומפקטי שמונח על השיש הוא יתקשה להפעיל לבד כי הוא יהיה רחוק מהישג ידו.
אחרי בחירת סוג המכשיר – בר קומפקטי או בר מים ריצפתי – אפשר לעבור הלאה, לעיצוב. אין השפעה על איכות תהליך טיהור המים שמתרחש בתוך המכשיר, וגם לא על איכות המכשיר בכללותו, אבל עיצוב וצבע שמוצאים חן בעיניכם יגבירו את השימוש במכשיר.
ועכשיו לחלק הכי חשוב, והוא השימוש במכשיר והתחזוקה שלו. עם כל מכשיר שתקנו תגיע חוברת הפעלה שכוללת גם הוראות שימוש. כמו כן, אם קניתם מכשיר חדש, תקבלו גם תעודת אחריות. כדי שהאחריות תהיה בתוקף ותוכלו להשתמש בה כשמתרחשת תקלה במכשיר, אתם צריכים להיות אחראיים לגבי אופן השימוש שלכם בו, ולוודא שהוא תואם להוראות היצרן. אם יוכח שהתקלה במכשיר נוצרה עקב שימוש לא הולם בו, האחריות לא תוכל להוציא אתכם מתשלום עבור התיקון.
בנוסף, עליכם לבחור היטב את מי שאתם מזמינים אליכם הביתה כדי לבדוק (כל 6 חודשים) את המכשיר ולתקן אותו לפי הצורך. אם האחריות בתוקף, כדאי לקרוא לטכנאי מהחברה שממנה קניתם את המכשיר. אם לא, אפשר להזמין טכנאי חיצוני, ובמקרה זה חשוב לבדוק הכשרות ותעודות.