הרבה פעמים האירוע מתקיים במסעדה, שם האוכל הוא מטרת ההתכנסות. אולם גם כאשר החגיגה היא בבית, לא מן הנמנע שהמטעמים המוגשים יתפסו מקום מרכזי בהתכנסות. מה עושים?
בדרך כלל עדיף לדבוק בתכנון הקלורי השבועי. כלומר, אם אנחנו רגילים לחשב מספר קלוריות ליום, אפשר לחשב ממוצע קלוריות שבועי ולדבוק בו - כך שגם אם נאכל מעט יותר ביום אחד, נוכל להפחית את כמות הקלוריות בימים שלאחר מכן, ועדיין לשמור על הממוצע.
חשוב להיות ברורים ומציאותיים: לא לאכול שום דבר במהלך היום כאשר מצפים למסיבה בערב או לארוחת חג היא התנהגות שצפויה להוביל לאכילת יתר. במקום זאת, תכנון ואכילה מעטה יותר יום לפני ויום אחרי היא תוכנית טובה יותר.
הימנעות מוחלטת ממזון שאנחנו אוהבים היא טעות נוספת. בדרך כלל יהיה עדיף לאכול מעט מהמזון שאנו מאוד אוהבים, ולכלול אותו בתוכנית היומית.
האסטרטגיה החשובה ביותר בהתמודדות עם כל אירוע מיוחד היא תכנון מראש. זה חשוב במיוחד כאשר הולך להיות מסביבנו מזון רב ואלכוהול בשפע.
מאכלים עתירי קלוריות ומשקאות אלכוהוליים נתפסים כחלק בלתי נפרד מהאירוע, כך שחשוב מאוד לערוך תוכניות להתמודדות עם אתגרים כאלה. בדרך כלל, זה מאוד עוזר לתכנן ולעשות תוכנית מראש לכל היום.
חשוב ביותר לחשוב על תוכנית התמודדות עם אלכוהול, משום שלא רק שהוא עתיר קלוריות, אלא שהוא מחליש את נחישות ההחלטה לאכול במתינות.
למרות שאירועים חברתיים רבים נוטים לשים במרכזם מאכלים עתירי קלוריות - אפשר גם לנסות ולהתמקד בדרכים אחרות ליהנות מהאירוע, שלא בהכרח קשורות לאוכל. ניתן להקדיש תשומת לב מיוחדת למאפיינים של אירועים חברתיים שהופכים אותם למהנים כמו החברה, הנוף והמוזיקה.
בחינה זו עשויה להוביל אתכם למסקנה כי אכילת כמויות מתונות של מזון אינה בהכרח מתכון לקלקול ההנאה. חלק מהאנשים, לא תאמינו, אפילו מגלים כי הם נהנים הרבה יותר דווקא כאשר הם אוכלים ושותים פחות.
בנוסף אל תשכחו לרקוד הרבה ולשרוף כמה שיותר קלוריות בצורה מהנה ומשחררת.
בדרך כלל עדיף לדבוק בתכנון הקלורי השבועי. כלומר, אם אנחנו רגילים לחשב מספר קלוריות ליום, אפשר לחשב ממוצע קלוריות שבועי ולדבוק בו - כך שגם אם נאכל מעט יותר ביום אחד, נוכל להפחית את כמות הקלוריות בימים שלאחר מכן, ועדיין לשמור על הממוצע.
חשוב להיות ברורים ומציאותיים: לא לאכול שום דבר במהלך היום כאשר מצפים למסיבה בערב או לארוחת חג היא התנהגות שצפויה להוביל לאכילת יתר. במקום זאת, תכנון ואכילה מעטה יותר יום לפני ויום אחרי היא תוכנית טובה יותר.
הימנעות מוחלטת ממזון שאנחנו אוהבים היא טעות נוספת. בדרך כלל יהיה עדיף לאכול מעט מהמזון שאנו מאוד אוהבים, ולכלול אותו בתוכנית היומית.
האסטרטגיה החשובה ביותר בהתמודדות עם כל אירוע מיוחד היא תכנון מראש. זה חשוב במיוחד כאשר הולך להיות מסביבנו מזון רב ואלכוהול בשפע.
מאכלים עתירי קלוריות ומשקאות אלכוהוליים נתפסים כחלק בלתי נפרד מהאירוע, כך שחשוב מאוד לערוך תוכניות להתמודדות עם אתגרים כאלה. בדרך כלל, זה מאוד עוזר לתכנן ולעשות תוכנית מראש לכל היום.
חשוב ביותר לחשוב על תוכנית התמודדות עם אלכוהול, משום שלא רק שהוא עתיר קלוריות, אלא שהוא מחליש את נחישות ההחלטה לאכול במתינות.
למרות שאירועים חברתיים רבים נוטים לשים במרכזם מאכלים עתירי קלוריות - אפשר גם לנסות ולהתמקד בדרכים אחרות ליהנות מהאירוע, שלא בהכרח קשורות לאוכל. ניתן להקדיש תשומת לב מיוחדת למאפיינים של אירועים חברתיים שהופכים אותם למהנים כמו החברה, הנוף והמוזיקה.
בחינה זו עשויה להוביל אתכם למסקנה כי אכילת כמויות מתונות של מזון אינה בהכרח מתכון לקלקול ההנאה. חלק מהאנשים, לא תאמינו, אפילו מגלים כי הם נהנים הרבה יותר דווקא כאשר הם אוכלים ושותים פחות.
בנוסף אל תשכחו לרקוד הרבה ולשרוף כמה שיותר קלוריות בצורה מהנה ומשחררת.
אתר המרכז לטיפול בהשמנת יתר - מלב"י, מרכז מידע מקצועי ומהימן אודות כל האמצעים לטיפול בבעיות השמנת יתר: הרזייה, דיאטה, ספורט, פסיכולוגיה, ניתוחי קיצור קיבה ועוד. טל: 03-5228088
http://www.hashmana.co.il/
http://www.hashmana.co.il/