בכל מדינות העולם ידוע היום של ה- 5 באוקטובר כיום המורים הבינלאומי, יום שבו מקדישה המדינה למורים ועובדי הוראה ומוקירה להם תודה והערכה. בשנת 2007 הועלתה לראשונה בכנסת ישראל הצעת החוק להקדיש את תאריך זה להוקרה לעובדי ההוראה במדינת ישראל, אך מפאת סמיכותו של התאריך לתאריך פרוץ מלחמת יום כיפור הוחלט, בסופו של דבר ובאופן סימלי להצמיד את יום המורה לחג האור, הוא חג החנוכה ולקיים אותו בתאריך כ"ג בכסלו. השנה, שנת 2013, הופך לראשונה העיסוק ביום המורה לשיח ציבורי של ממש אודות מלאכתם של עובדי ההוראה והמורים.
מה עושים במסגרת יום המורה?
כאמור, יום זה מוקדש כל כולו למורים ולמורות, לעובדי ההוראה, לאנשי החינוך המיוחד, ליועצות ולמנהלים. חשוב היה למארגני יום זה שלא יהיה זה יום חופשה על מנת שהתלמידים מכל קשת הגילאים יהיו שותפים לחוויה וישמעו תכנים חינוכיים של העצמת תפקיד המורה בישראל, זה שאמון על חינוך דור העתיד של העם והמדינה. בנוסף, הוחלט שביום זה יהיה שינוי במערכת השעות של כל הכיתות על מנת שהכיתה תבלה זמן משותף עם המורה או המורה המחנכים וישמעו ממנו על קורותיו כמורה ועל החוויות מהזווית שלו.
כיצד יתבטא יום זה במרחב הציבורי?
השנה, גם מי שאין לו ילדים בגילאי בית הספר לא יוכל להתחמק מהאירועים הצפויים לכבוד היום המיוחד של המורים ועובדי ההוראה. בשנה זו חברו יחדיו ארגוני הגג של כל עובדי ההוראה על שלל תפקידיהם ביחד עם הרשתות החברתיות באינטרנט על מנת לוודא שהמסרים והבעות התודה וההוקרה אכן יגיעו לכל אזרחי ישראל ולא יפספסו אף אחד.
במסגרת הפעילויות המקוונות הוקם עמוד ברשת הפייסבוק ששם יכולים תלמידים, הורים ועובדים ממערכת החינוך לספר ולשתף אודות חוויות שהם חוו וחווים לאורך השנים, לספר על מורה מיוחד שליווה אותם ברגעים קשים, על אירוע מכונן שנחקק להם בזיכרון והם מעוניינים לשתף על מנת שאחרים יוכלו גם הם ללמוד מהניסיון שלהם. יום המורה הוא היום של המורים וכולנו יחד נגיד תודה.