אחד הטיפולים הרפואיים נפוצים ביותר כיום בעולם הרפואה המודרני הוא צנתור לב. מדי שנה עוברים עשרות אלפי ישראלים צנתורי לב, חלקם צנתורים איבחוניים שנועדו לבדוק האם המטופלים סובלים מבעיה חריפה שדורשת התערבות ואחרים צנתורים התערבותיים שנועדו לפתור את בעיות הלב מהם סובלים החולים.
מהו בעצם צנתור ? זהו תהליך פשוט למדי שבו הרופא המטפל מחדיר שרוול דק לגוף. בתוך השרוול יש צינור פלסטיק ארוך שאליו מחובר מכשור ריינטגן. החדרת הצנתר מאפשר רופא שמבצע אותה לקבל תמונות בשידור חי של העורקים שדרכם מוחדרת השרוולית. הטיפול הזה מבוצע כאשר הרופאים חושדים שהמטופלים סובלים מטרשת. זוהי מחלה מאוד נפוצה ומסוכנת. המחלה גורמת לדפנות העורקים להיסתם בשל השכבה השומנית נדבקת לקצוות שלהם. התוצאה של מחלה חריפה היא קושי בהזרמת הדם ללב, דבר שיכול לגרום במקרים חריפים אף למוות
לצד הצנתור האבחוני שתואר קודם לכן, ומשמש לקבלת תמונת מצב ניתן לבצע כמובן גם צנתור לב טיפולי, במסגרת זו בעזרת הצנתר שהוחדר לגוף, מנפח הרופא בלון וזה משמש להרחבת העורק. את ההרחבה מנצל הרופא כדי להחדיר סטנט שהוא בעצם רשת שלא מאפשר לעורק לקרוס ומסייע לזרימת הדם. צנתור זה מבוצע או כפרוצדורה מונעת במקרה של מחלה חריפה, או כפרוצדורה מיידית במקרה של התקפי לב ובמקרה כזה הוא יכול ממש להציל חיים.
צנתור לב לא נחשב לטיפול מרוכב ומסובך אך כמו כל טיפול רפואי יש לו סיכונים . לכן, אם אתם עומדים לבצע אותו מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל ממנו את תמונת המצב המלאה באשר לטיפול שאתם עוברים לעבור .לצד הטיפול חשוב כמובן להקפיד על נושאים כמו תזונה נכונה, פעילות גופנית ובמידת הצורך טיפול תרופתי כדי להתגבר על המחלה שגרמה לצורך לביצוע הצנתור.