שלום לאנשי הבראנץ' של שבת בבוקר
לכל משכימי הקום בשבת בבוקר שלא הספיקו לקנות חלה מתוקה ל FRENCH TOAST -
היום אני מצרפת לכם מתכון אגדי לפנקייק אשר עמד אפילו במבחן של מר ישראל אהרוני.
תשאלו איך? ובכן אהרוני נזף בי קלות על בחירתי במתכון זה לתוכנית בישול לילדים שהכנתי עבור ערוץ הילדים (וביתו היתה המנחה). לאחר שהתאוששתי מההשפלה, אזרתי אומץ ונתתי לו לטעום מה" הכינותי מראש" שהכנתי עבור התוכנית וגם הוא נאלץ להודות שפנקייק בשרני ומשובח כמו זה אוכלים רק בדיינר בארה"ב בALL DAY BREKFEST עם מילוי חופשי של קפה ומי שלא אכל כזאת ארוחת בוקר? חבל לו על הזמן!!!
בקיצור המתכון הוא לכמות של גדוד חיילים מורעבים אחרי 28 יום בשטח אבל?היתרון הוא שניתן לשמור את הבלילה במיכל פלסטיק או בקבוק קולה ריק במקרר ולהשתמש בה מספר פעמים.
דרושים:
• חבילה קטנה של קמח תופח
• 3 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 2 כוסות חלב
• כוס וחצי מים
• 8 כפות שמן
בוחשים היטב במטרפה או כף עץ את הבלילה עד שיעלמו כל הגושים (אם צריך, אפשר להעביר דרך מסננת)
מחממים מחבת טפלון ומשמנים בשמן או מרגרינה ( בפעם הראשונה ואחרי כמה פנקייקים)
שמים בדיוק חצי מצקת בלילה לפנקייק ועל אש בינונית (לא חלשה ולא גבוהה) מטגנים עד שהצד התחתון חום ויפה והצד העליון מתמלא בועות קטנות.
הופכים ומטגנים עד שהפנקייק מוכן.
עכשיו מגיע השלב הכיפי:
מסדרים צלחת ובמרכזה תלולית גבוהה של פנקייקים. על התלולית מניחים קוביית חמאה או קצפת ומשפריצים המון המון רוטב מייפל
אני אישית הכי אוהבת פנקייק עם אננס מקופסא אבל אתם רשאים לבחור באיזו תוספת שתרצו:
סירופ שוקולד, אגוזים קצוצים, גבינה צהובה וכו'
ניתן להוסיף לפנקייקס עוד בשלב המחבת שבבי שוקולד או צוקלד ציפס בעברית וכשהופכים את הפנקייקים השוקולד ימס בתוכם.
ומי שרוצה לראות דוגמאות מוזמן להסתכל בתוכנית הספיישל לחנוכה בערוץ הילדים ולראות את הפנקייקים שאהרוני אישר
מתי כבר תבוא השבת
יום טוב קרני
לכל משכימי הקום בשבת בבוקר שלא הספיקו לקנות חלה מתוקה ל FRENCH TOAST -
היום אני מצרפת לכם מתכון אגדי לפנקייק אשר עמד אפילו במבחן של מר ישראל אהרוני.
תשאלו איך? ובכן אהרוני נזף בי קלות על בחירתי במתכון זה לתוכנית בישול לילדים שהכנתי עבור ערוץ הילדים (וביתו היתה המנחה). לאחר שהתאוששתי מההשפלה, אזרתי אומץ ונתתי לו לטעום מה" הכינותי מראש" שהכנתי עבור התוכנית וגם הוא נאלץ להודות שפנקייק בשרני ומשובח כמו זה אוכלים רק בדיינר בארה"ב בALL DAY BREKFEST עם מילוי חופשי של קפה ומי שלא אכל כזאת ארוחת בוקר? חבל לו על הזמן!!!
בקיצור המתכון הוא לכמות של גדוד חיילים מורעבים אחרי 28 יום בשטח אבל?היתרון הוא שניתן לשמור את הבלילה במיכל פלסטיק או בקבוק קולה ריק במקרר ולהשתמש בה מספר פעמים.
דרושים:
• חבילה קטנה של קמח תופח
• 3 ביצים
• 1 כוס סוכר
• 2 כוסות חלב
• כוס וחצי מים
• 8 כפות שמן
בוחשים היטב במטרפה או כף עץ את הבלילה עד שיעלמו כל הגושים (אם צריך, אפשר להעביר דרך מסננת)
מחממים מחבת טפלון ומשמנים בשמן או מרגרינה ( בפעם הראשונה ואחרי כמה פנקייקים)
שמים בדיוק חצי מצקת בלילה לפנקייק ועל אש בינונית (לא חלשה ולא גבוהה) מטגנים עד שהצד התחתון חום ויפה והצד העליון מתמלא בועות קטנות.
הופכים ומטגנים עד שהפנקייק מוכן.
עכשיו מגיע השלב הכיפי:
מסדרים צלחת ובמרכזה תלולית גבוהה של פנקייקים. על התלולית מניחים קוביית חמאה או קצפת ומשפריצים המון המון רוטב מייפל
אני אישית הכי אוהבת פנקייק עם אננס מקופסא אבל אתם רשאים לבחור באיזו תוספת שתרצו:
סירופ שוקולד, אגוזים קצוצים, גבינה צהובה וכו'
ניתן להוסיף לפנקייקס עוד בשלב המחבת שבבי שוקולד או צוקלד ציפס בעברית וכשהופכים את הפנקייקים השוקולד ימס בתוכם.
ומי שרוצה לראות דוגמאות מוזמן להסתכל בתוכנית הספיישל לחנוכה בערוץ הילדים ולראות את הפנקייקים שאהרוני אישר
מתי כבר תבוא השבת
יום טוב קרני
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!