אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות גורמת לסבל רב בקרב התינוקות. התינוקות סובלים מגרד טורדני ובמקרים קשים התינוק אינו מסוגל לישון ותפקודו היומיומי נפגע. המחלה מלווה בכתמים אדומים על עור הפנים, הצוואר, הגפיים (במרפקים ומאחורי הברכיים) ונוצרות קליפות שומניות אשר גורמות לעור יבש ומחוספס, לפריחה ולגרד עז. אסטמה של העור אצל תינוקות נוטה להיעלם או להתמתן לקראת גיל ההתבגרות אך חשוב להקל על סבלו של התינוק ולאחר אבחון המחלה לקבל ייעוץ כיצד לטפל בתסמיני המחלה. לא ניתן לרפא כליל את המחלה אך הלבשת התינוק בבגדים אוורירים מנדפי זיעה, שמירה על טמפרטורה נוחה בבית, ניקוי באמצעות תכשירים רפואיים ושימוש תכוף בקרם לחות מומלץ יתרמו להקלה רבה ולתינוק רגוע ושמח יותר.
טיפול במחלהטיפול במחלת אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות אינו מביא למזור מלא מהמחלה אך הטיפול מאפשר לשלוט בתסמינים ולהקל מאוד על התינוק. הטיפול מביא לשיפור משמעותי באופן מהיר וחשוב לבצע אמבטיות לתינוק, לפחות פעם אחת ביום, עם שמנים מיוחדים, ניקוי באמצעות סבון רפואי שאינו גורם לייבוש העור ומריחת קרם לחות שומני אשר תורם לשמירה על לחות העור והפחתת הרגישות ותחושת הגרד בעור. חשוב לקחת את התינוק לאבחון אצל רופא מקצועי כדי להתאים טיפול אנטי אלרגי ולמנוע מגע עם חומרים העלולים לגרום לסבל וכן כדי להתאים את הטיפול המונע באופן קבוע ותחת השגחה. שיפור בהרגשת התינוק יתרום לא רק לסבלו של התינוק אלא גם יביא לרווחה ולהקלה רבה עבור ההורים.
טיפול בסטרואידיםכאשר מתפתחת אקזמה חריפה בגלל אסטמה של העור נהוג למרוח משחות המכילות סטרואידים. המשחות מביאות להקלה ומדכאות את הדלקת אשר גורמת לאקזמה. רופאים המליצו על השימוש בתרופות אלה כחלק משיטת הטיפול במחלת אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות אך מיועדות לטיפול לתקופה קצרה - עד שבועיים לכל היותר. טיפול נוסף מקובל הוא שימוש במכשיר הפולט קרני אוראולטרה סגול המביאים להקלה באמצעות צמצום הפריחה והרגישות והקלה בתחושת הגרד.