שלום לאנשי המתוק!
והפעם מתכון משובח באמת לעוגת שוקולד שמחד מתאימה לסוכריות וימי הולדת בגן ומאידך?מתאימה עוד יותר לעוגת שוקולד חמה עם גלידה קצפת ושוקולד פאדג' חם ולוהט.
הוראות ההכנה הם פשוטות מאד.
חומרים:
• 2 ½ כוסות קמח
• 2 כוסות סוכר
• 6 כפות קקאו
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1 ½ כפיות סודה לשתייה
• קורט מלח
-------------
• 4 ביצים
• 1 ¼ כוסות מים
• 1 ¼ כוסות שמן
• תמצית וניל/רום
הוראות הכנה:
• בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים, רצוי לסנן או לנפות על מנת שהם יתערבבו בצורה אחידה
• מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים.
עד כאן העבודה הקשה
לשפוך את התערובת לתבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם לחום בינוני. לאפות כחצי שעה או יותר עד שהעוגה יבשה ואפויה ואיך יודעים? דוחפים קיסם למרכז העוגה ומצפים שהוא יצא יבש לגמרי ולא רטוב או לח.
כשמוציאים את העוגה מהתנור שופכים כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית נס קפה ושתי כפיות סוכר.
לא להבהל, אקט זה יוצר מעט תמרות עשן אך יוצר את ההבדל בין עוגת שוקולד יבשה וסתמית ובין יצירת מופת או סימפוניה של טעמים.
עכשיו או שמצפים את העוגה מקשטים בסוכריות ומגישים או שמשאירים לא מצופה ולפני הגשה חותכים פרוסות, מחממים במיקרו לדקה כל פרוסה עם הפאדג' ומגישים עם כדור וניל קר ואיכותי
מתכון לציפוי שוקולד משובח וקסום
להמיס בסיר כפול (בן מארי או אמבט מרים) או בקערה במיקרו 2 חפיסות שוקולד מריר וקופסת שמנת מתוקה. לערבב היטב לעיסה חלקה ולצפות או לשמור במקרר עד לשימוש
מה שמייחד ציפוי זה לשוקולד זה שהוא מתקשה על העוגה בצורה נפלאה ויוצר שכבה נפרדת ומשובחת של שוקולד.
אני מצפה לראות תוצאות מחר
יום מתוק לכולם.
והפעם מתכון משובח באמת לעוגת שוקולד שמחד מתאימה לסוכריות וימי הולדת בגן ומאידך?מתאימה עוד יותר לעוגת שוקולד חמה עם גלידה קצפת ושוקולד פאדג' חם ולוהט.
הוראות ההכנה הם פשוטות מאד.
חומרים:
• 2 ½ כוסות קמח
• 2 כוסות סוכר
• 6 כפות קקאו
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1 ½ כפיות סודה לשתייה
• קורט מלח
-------------
• 4 ביצים
• 1 ¼ כוסות מים
• 1 ¼ כוסות שמן
• תמצית וניל/רום
הוראות הכנה:
• בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים, רצוי לסנן או לנפות על מנת שהם יתערבבו בצורה אחידה
• מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים.
עד כאן העבודה הקשה
לשפוך את התערובת לתבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם לחום בינוני. לאפות כחצי שעה או יותר עד שהעוגה יבשה ואפויה ואיך יודעים? דוחפים קיסם למרכז העוגה ומצפים שהוא יצא יבש לגמרי ולא רטוב או לח.
כשמוציאים את העוגה מהתנור שופכים כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית נס קפה ושתי כפיות סוכר.
לא להבהל, אקט זה יוצר מעט תמרות עשן אך יוצר את ההבדל בין עוגת שוקולד יבשה וסתמית ובין יצירת מופת או סימפוניה של טעמים.
עכשיו או שמצפים את העוגה מקשטים בסוכריות ומגישים או שמשאירים לא מצופה ולפני הגשה חותכים פרוסות, מחממים במיקרו לדקה כל פרוסה עם הפאדג' ומגישים עם כדור וניל קר ואיכותי
מתכון לציפוי שוקולד משובח וקסום
להמיס בסיר כפול (בן מארי או אמבט מרים) או בקערה במיקרו 2 חפיסות שוקולד מריר וקופסת שמנת מתוקה. לערבב היטב לעיסה חלקה ולצפות או לשמור במקרר עד לשימוש
מה שמייחד ציפוי זה לשוקולד זה שהוא מתקשה על העוגה בצורה נפלאה ויוצר שכבה נפרדת ומשובחת של שוקולד.
אני מצפה לראות תוצאות מחר
יום מתוק לכולם.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!