בס"ד
לקבל את השני
כשמתחתנים יש לקחת בחשבון שהולכים לחיות עם בן אדם אחר הן מבחינת הבעל והן מבחינת האשה, ז"א אפילו אם עד עכשיו עד החתונה הוא גם חי עם אחר כגון חי בפנימיה בישיבה או באולפנה לבנות וכן חי עם אחים ואחיות בבית בכל אופן בחיים שלאחר הנישואין זה שונה, החיים המשותפים מתחיל אז בדרך חדשה שונה לגמרי ממה שהיו רגילים עד אז. וזה שונה מכמה סיבות.
• החיים המשותפים בין בעל ואישה הן לא רק חיים משותפים באותו בית ובאותו חדר אלא צריך להיות שיתוף בכוונותיהם דהיינו ששניהם יהיו שותפים בדעה אחד ובכוונה אחד על כל הנעשה בבית ועל כל העתיד של הבית, כמובן שאם יש חילוקי דעות צריכים לנסות להגיע לעמק השוה, ואפילו אם לא הגיעו לעמק השוה בכל הנושאים מ"מ בעיקר בניית הבית יש לדעת שצריך להיות בכוונה משותפת ובדעה אחידה.
• חיים משותפים של בעל ואישה הן לא רק רגעית ומקרית דהיינו היום אני איתך מחר אני עם אחר אלא זה קשר תמידי עד מאה ועשרים בדר"כ .
• חיים משותפים של בעל ואישה הן לא רק בצורה החיצונית הפיזית אלא זה יותר עמוק דהיינו זה קשר נפשי ורגשי שהם מקושרים אחד לשני ברגשותיהם ובצרכיהם הנפשיים, כל אחד מבני הזוג צריך ללמוד מה הצורך הרגשי והנפשי של בן הזוג ולנסות להתנהל לפי זה וכך נוצר הקשר של החיים המשותפים בין בני הזוג.
• החיים המשותפים של בעל ואישה הן לא רק בדירתן ביחד ובהנ"ל אלא בפעולותיהן כגון פעולות החינוך של הילדים המשותפים, וכגון הדאגה לבריאות הילדים הפיזית והנפשית.
ולכן מכיוון שיש כ"כ הרבה דברים משותפים בחיי הנישואים יש צורך ללמוד איך לקבל אחד את השני במעלותיו ובחסרונותיו ברגשותיו ובתכונותיו, כדי שהחיים יהיה בצורה טובה.
ע"כ במאמרים הבאים בעזהשי"ת.
יואל בוקשפן יו"ר מכון "יש עתיד" 1599525000 yoelbu@neto.net.il