דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


להוציא את הסוכר 

מאת    [ 02/12/2013 ]

מילים במאמר: 449   [ נצפה 3804 פעמים ]

שיטת הקאיזן אומרת שכדי להגיע לשינוי, כדי לעשות כל פעם עוד צעד אחד קטן.

אני רוצה להציע לך צעד אחד קטן לקראת מעבר לתזונה בריאה יותר.

צעד קטן שיביא לאט לאט לשינוי גדול.

והצעד הקטן הוא: להוציא את הסוכר מהבית.

למה?

מזמינה אותך לקרוא ולהחליט על הצעד הבא.

מה זה סוכר לבן?

לפני ההסבר מהו סוכר לבן, כדאי לציין שבכל דבר שאנחנו אוכלים יש סוכר. בירקות ובפירות, דגנים  ובקטניות. הסוכרים חשובים לתהליכים שונים בגוף. אבל הסוכרים שאנחנו מקבלים מהצומח מספיקים לנו ואין צורך להוסיף סוכר.

הסוכר מיוצר מקנה סוכר. הסוכר הלבן הוא דו-סוכר. מה הכוונה? יש בו שני סוגי חד סוכר. גלוקוז ופרוקטוז. כדי לייצר את הסוכר סוחטים את קנה הסוכר ויוצרים ממנו מיץ. זוהי המולסה וצבעה חום. בהמשך ממשיכים לזקק את המולסה ולייצר ממה שנשאר את הסוכר. עד שמגיעים לסוכר הלבן, הסוכר עובר עוד כמה תהליכי זיקוק וכך כל המינרלים והוויטמינים שהיו בקנה הסוכר נעלמו בדרך וקיבלנו סוכר לבן חסר כל.

הסוכר הזה שאנחנו אוכלים  גורם לרמות גבוהות של גלוקוז בדם. רמה גבוהה של גלוקוז בדם גורמת לגוף להפריש הרבה אינסולין כדי להוריד את רמת הסוכר. הלבלב עובד קשה ובסופו של דבר מגיע לכך שאינו יכול לעמוד מול כמויות הסוכר בגוף ומפסיק לעבוד. ואנחנו עלולים לחלות בסוכרת. אבל הסוכר לא גורם רק לסוכרת. הוא גורם לעוד מחלות ותופעות. רמת החומציות בדם עולה וכדי לאזן אותה הגוף משתמש בסידן ובעוד מינרלים. מאיפה הוא לוקח את הסידן? מהעצמות.

הסוכר גורם לעליה ברמת השומנים ובעקבות זאת להשמנה, בעיות של עששת, היפר אקטיביות וקנדידה. ולסוכרת.

אז מה אפשר לאכול במקום הסוכר?

אפשר להשתמש בדבש (אבל צריך לזכור שמי שיש לו סוכרת גם הדבש לא טוב לו).

אפשר להשתמש במולסה.

אפשר להשתמש בסילאן – דבש התמרים. אבל לבדוק שהוא טהור וללא תוספות. משום מה אני רואה שמוסיפים לסילאן סוכר. כאילו שהוא לא מספיק מתוק.

אפשר להשתמש בסירופ מייפל – אבל לשים לב שזהו מייפל טהור ללא תוספות. אני רואה שגם למייפל יש שמוסיפים סוכר.

אפשר להשתמש בסטיביה. זהו צמח ללא ערך קלורי. בניגוד לכל שאר הממתיקים שאסורים על חולי סוכרת. חולי סוכרת יכולים להשתמש בסטיביה. צמח הסטיביה מתוק פי 200 מסוכר ולכן מספיקה כמות מזהרית. את הסטיביה ניתן להשיג באבקה, בטיפות או כעלים מיובשים. ומי שרוצה עוד יתר להתקדם – אפשר לקנות בעציץ.

וכמות של 2 טיפות סטיביה או פחות מרבע כפית אבקה שקולה לכפית סוכר.

מכל הממתיקים אני ממליצה על הסטיביה.

אם בכל זאת רוצים להשתמש בסוכר. רצוי סוכר קנים שהוא הקרוב ביותר לסוכר המקורי ועבר הכי פחות תהליכי זיקוק.

על הסוכר החום או הדמררה אני לא ממליצה. הם כמו הסוכר הלבן.

אז מהיום מוציאים את הסוכר מהבית.

עדי טליה - תזונה נשית התמחות בתזונה ללא גלוטן http://aditalia.ravpage.co.il/aditalia    




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב