ממתקים מלאכותיים הם מוצר כימי ללא ערך תזונתי. משתמשים בהם כתחליף לסוכר.
לאורך השנים רואים שדווקא אלו שמשתמשים בממתיקים מלאכותיים ולא הם אלו שעולים במשקל. ולמרות שמשתמשים בהם כדי לא להשתמש בסוכר ובדיאטות. זה לא עוזר.
בנוסף, קחו בחשבון שאתם פשוט מכניסים מוצר כימי לגוף. האם הייתם אוכלים פלסטיק כי זה מרזה? טוב, בסדר. יש כאלו שכן.
ישנם סוגים שונים של ממתקים מלאכותיים ובכולם יש הגבלת שימוש ע"י משרד הבריאות.
אני אסקור רק כמה מהם.
הסכרין
מתוק פי 300 מסוכר. בארה"ב הוא נאסר לשימוש עקב חשד שהוא שותף בתהליכים שמעודדים סרטן.
בישראל עדיין מותר להשתמש בו.
אספרטיים
מתוק פי 200 מסוכר.
נמצא בכל משקאות הדיאט. מעדני חלב דיאטיים, מסטיקים, סוכריות ללא סוכר ועוד.
הוא מתפרק ל-3 חומרים רעילים: מתאנול (שמשמש גם כממיס בתעשיות הפלסקטיק והגומי), פורמלין, וחמצה פורמית.
גם הוא מוגבל בצריכה שלו.
יכול לגרום לתופעות של: כאבי שרירים ומפרקים, דיכאון, כאבי ראש, צמאון, סחרחורות ועוד.
סוכרלוז
או כמו שהוא מוכר בארץ – סוכרה דייאט.
מתוק פי 500 מסוכר.
מכיל כלור.
נחשב מבין כל הממתיקים המלאכותיים ליותר בטוח לשימוש. אך כעת מתקיימים מחקרים על בטיחות השימוש בו ויש כבר כאלו שאומרים שיש לו תופעות לוואי כמו: גירוד ופריחה בעור, בחילות, נדודי שינה, כאבי ראש, כאבי מפרקים.
אז, נכון שאתם מוציאים אותם מהבית? אם לא בגלל הבריאות,
אז בגלל המחקרים שמראים שהם לא עוזרים לדיאטה?
O.k – הוצאנו אותם מהבית. אבל במה משתמשים במקום?
אני את התה שלי שותה בלי ממתיקים בכלל. אבל למי שחייב. אני ממליצה על הסטיביה, או דבש (רק למי שאין סוכרת)
עדי טליה - תזונה נשית התמחות בתזונה ללא גלוטן http://aditalia.ravpage.co.il/aditalia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ הצטרפו לדף הפייסבוק שלי והישארו מעודכנים! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~