הגיעו אלי תלונות על קיפוח מאת עמיתי הצמחוניים ולכן הפינה היומית תוקדש למאכלים שאין בהם ולו מעט מהחי?
נתחיל בתוספות יצירתיות לסלט ירוק ומחר נעבור ל"סטייקים" של הצמחונים - פשטידות!!!
סלט ירוק צבעו ירוק משום שהוא מכיל עלים ירוקים מכל הסוגים ואת זה אתם כבר יודעים
סלט רציני צריך להכיל:
כמה סוגים של עלי חסות שונות, שטופות, יבשות ממים (רצוי בצנטרפוגה) ומקוררות עד פריכות במקרר
עשבי תיבול הניתנים לאכילה: עלי רוקט, עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה, פרחי טימין, פרחי אמנון ותמר מהגינה, עירית לאוהבי הבצל וכו'
תוספות מרשימות כגון:
• גרגרי רימון - תוספת מרשימה וצבעונית שמתאימה בול לפריכות של החסה
• פלחי תפוזים או פרורי פומלות שמתאימים לסלט של חורף עם גבינת רוקפור ומעט ויניגרט תפוזים.
• פלחי אגסים וחריצי גבינת ברי טבולים בביצה ופירורי לחם ומטוגנים עד להזהבה ממש כמו שניצל אבל לצמחונים אניני טעם
• ירקות קלויים בגריל ומשוחים בשמן זית ומעט חומץ - זוקיני צהוב וירוק, טבעות בצל ובצל ירוק, פלפלים צבעוניים, בטטות פרוסות דק והשמיים הם הגבול
• סוגים שונים של גבינות צאן שיחד עם הירקות הקלויים יצעדו יחד לחתונה משותפת..
• פירות יבשים ומיני אגוזים - אבל זה די נדוש - תשכחו שכתבתי
• קרוטונים שנעשו לבד מלחם מאתמול בניחוח שום (טיגון קל במחבת עם שמן זית וייבוש בתנור עם חום נמוך.
• סנדויצ'ונים מחתיכות בגט ממולאות בגבינת עיזים שטוגנו לאחר שנטבלו בביצה וכף חלב או נאפו בתנור עד שהגבינה נמסה, אפשר גם למרוח גבינת עיזים למריחה ולא לטגן
• תלתלי פרמזן איטלקי
ועכשיו לרטבים
לרוטב ויניגרט הבסיסי המורכב משמן זית משובח, חומץ בן יין, שן שום, מלח ופלפל
ניתן להוסיף:
• כף עד שתיים מיץ תפוזים לוינגרט תפוזים
• פרחי טימין
• בצלצלי שאלוט קצוצים דק
• 2 פילטים של אנשובי, פרמזן, חלמון של ביצה שלוקה ומעט חרדל - לוינגרט קיסרי
• חרדל דיז'ון
• חומץ בלסמי שנותן מתיקות וקצת מיץ לימון
• כפית דבש
כל הסוד של הוינגרט האיכותי הוא קערה עם מטרפה
להתחיל בשמן, להוסיף חומץ כלשהו להמשיך לטרוף להוסיף את שאר התוספות ולתקן את
כמובן שאת הרוטב שופכים ממש לפני ההגשה כדי שהעלים ישמרו על פריכות ועל עמידה זקופה.
אל תרבו בתוספות אלא לכו על קו אחד והתאימו לו רוטב איכותי שישתלב עם הטעם הטבעי של הירקות ולא ירע להם
יום ירוק לכולם
מחר פשטידות לחובבי האירוח המסורתי
קרני
נתחיל בתוספות יצירתיות לסלט ירוק ומחר נעבור ל"סטייקים" של הצמחונים - פשטידות!!!
סלט ירוק צבעו ירוק משום שהוא מכיל עלים ירוקים מכל הסוגים ואת זה אתם כבר יודעים
סלט רציני צריך להכיל:
כמה סוגים של עלי חסות שונות, שטופות, יבשות ממים (רצוי בצנטרפוגה) ומקוררות עד פריכות במקרר
עשבי תיבול הניתנים לאכילה: עלי רוקט, עלי בזיליקום, עלי פטרוזיליה, פרחי טימין, פרחי אמנון ותמר מהגינה, עירית לאוהבי הבצל וכו'
תוספות מרשימות כגון:
• גרגרי רימון - תוספת מרשימה וצבעונית שמתאימה בול לפריכות של החסה
• פלחי תפוזים או פרורי פומלות שמתאימים לסלט של חורף עם גבינת רוקפור ומעט ויניגרט תפוזים.
• פלחי אגסים וחריצי גבינת ברי טבולים בביצה ופירורי לחם ומטוגנים עד להזהבה ממש כמו שניצל אבל לצמחונים אניני טעם
• ירקות קלויים בגריל ומשוחים בשמן זית ומעט חומץ - זוקיני צהוב וירוק, טבעות בצל ובצל ירוק, פלפלים צבעוניים, בטטות פרוסות דק והשמיים הם הגבול
• סוגים שונים של גבינות צאן שיחד עם הירקות הקלויים יצעדו יחד לחתונה משותפת..
• פירות יבשים ומיני אגוזים - אבל זה די נדוש - תשכחו שכתבתי
• קרוטונים שנעשו לבד מלחם מאתמול בניחוח שום (טיגון קל במחבת עם שמן זית וייבוש בתנור עם חום נמוך.
• סנדויצ'ונים מחתיכות בגט ממולאות בגבינת עיזים שטוגנו לאחר שנטבלו בביצה וכף חלב או נאפו בתנור עד שהגבינה נמסה, אפשר גם למרוח גבינת עיזים למריחה ולא לטגן
• תלתלי פרמזן איטלקי
ועכשיו לרטבים
לרוטב ויניגרט הבסיסי המורכב משמן זית משובח, חומץ בן יין, שן שום, מלח ופלפל
ניתן להוסיף:
• כף עד שתיים מיץ תפוזים לוינגרט תפוזים
• פרחי טימין
• בצלצלי שאלוט קצוצים דק
• 2 פילטים של אנשובי, פרמזן, חלמון של ביצה שלוקה ומעט חרדל - לוינגרט קיסרי
• חרדל דיז'ון
• חומץ בלסמי שנותן מתיקות וקצת מיץ לימון
• כפית דבש
כל הסוד של הוינגרט האיכותי הוא קערה עם מטרפה
להתחיל בשמן, להוסיף חומץ כלשהו להמשיך לטרוף להוסיף את שאר התוספות ולתקן את
כמובן שאת הרוטב שופכים ממש לפני ההגשה כדי שהעלים ישמרו על פריכות ועל עמידה זקופה.
אל תרבו בתוספות אלא לכו על קו אחד והתאימו לו רוטב איכותי שישתלב עם הטעם הטבעי של הירקות ולא ירע להם
יום ירוק לכולם
מחר פשטידות לחובבי האירוח המסורתי
קרני
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!