דגים מהווים מקור ראשי לחלבון מהחי והם כלולים בתפריט האוכל של האדם מזה אלפי שנים. במדינות בהן ישנם מקורות מים רבים, מתקיימת אספקה שוטפת של דגים טריים והם מהווים אחוז ניכר מהמזונות הנצרכים מדי יום. במדינות בהן אין היצע מספק של דגים טריים נהוג לצרוך דגים מוקפאים המיובאים ממדינות שכנות או דגים שגדלים בחוות חקלאיות מיוחדות לגידול דגים. אכילה של דגים לא טריים או מורעלים בשל תנאי גידול שאינם מתאימים, עלולה להוביל להרעלה. בשל גידול באוכלוסיה וזיהום מי הים, כמות הדגים הזמינים בטבע הולכת ופוחתת מדי שנה. כמענה לבעיה זו פותחו שיטות גידול דגים בתוך בריכות מיוחדות, שם מגדלים דגים מתועשים עבור צריכת בני האדם.
יתרונות של דגים טריים שבאים לידי ביטוי בטעם
למרות שבבריכות לגידול הדגים משתדלים להקפיד על יצירת תנאי גידול אופטימאליים עבור הדגים, טעמם של הדגים הטריים החיים בטבע, חזק הרבה יותר ומשובח הרבה יותר. בנוסף, דגים החיים בשבי לא תמיד מגיעים לגודל האופטימאלי ולא תמיד מתאימים מבחינת המקומיות של המזון שהם מהווים. דגים טריים לעומת זאת, הם לרוב תוצר מקומי שמתפתח באזור האקלים המקומי ולכן דגים אלו גם מבטאים בטעמם את איכויות המזון המקומי. דבר נוסף שמשפיע על טעמו של הדג הטרי הוא כמובן המזון שממנו הוא ניזון. בבריכות גידול הדגים מקבלים אומנם כמות מספקת של מזון, אך הוא עלול להיות מעובד במיוחד על מנת לסייע בצמיחה יותר מהירה שעלולה בתורה לפגום באיכות טעמו של הבשר.
יתרונות של דגים טריים הנובעים מהטריות ואזורי גידול טבעיים
דגים טריים המגיעים מהים ניזונים ממגוון עצום של עצות שקיימות במי הים בעוד דגי הבריכות המתועשות ניזונים ממאכלים מתועשים לרוב על מנת להוזיל את עלויות הגידול. הדבר משפיע על רכות הבשר ועל כמות העצמות בדג. בנוסף, דגי בריכות עלולים לפתח מחלות שאין לנו אפשרות לגלות עד שלא מתרחשת הרעלה בלתי רצויה. סביבת הגידול הטבעית לעומת זאת, מאפשרת לדג להתפתח בקצב טבעי, דבר שמקטין את הסיכוי למחלות ומשביח את איכות הדג. מלבד טעמו ואיכות בשרו של הדג, גידול טבעי משביח גם את כמות החלבון שהבשר של הדג רווי בו ושהנו חשוב לבריאות האדם ולשמירת האיזון בצריכת המזון.
לקריאה אודות דגי מאכל שונים