בהודו, לפני מספר שבועות, אישה הגישה תביעת גירושין לאחר שבעלה לא שינה את הסטטוס בפרופיל הפייסבוק שלו מרווק לנשוי וזאת במשך מספר חודשים לאחר שנישאו.
הבעל טען להגנתו כי עדכון הסטטוס לא עמד בראש מעיינותיו וכי אי השינוי המצב המשפחתי לא נעשה במכוון, אבל אשתו התעקשה שהיא לא סומכת עליו.
השופט, כמו בבית הדין הרבני אצלנו, הפנה אותם לייעוץ זוגי.
אמנם המקרה הזה הינו אבסורדי וקיצוני, אבל זה המצב היום, העולם נהפך יותר ויותר אינטרנטי וזה משפיע רבות על חיי המשפחה. בתביעות גירושין רבות הפייסבוק מובא כראיה לעילת גירושין.
במחקר שנערך לאחרונה עולה כי בארה"ב, יותר מ 80 אחוזים מעורכי הדין שהשתתפו בסקר על ידי האקדמיה לעורכי דין העוסקים בגירושין ודיני משפחה ציינו כי הפייסבוק שימש להם כראיה בתיקי גירושין. אנשים היו מסוגלים להשתמש בתמונות משותפות בפייסבוק בכדי להאשים את בני זוגם בבגידה וכדומה.
למעשה זו הדרך הקלה ביותר להוכיח בבית משפט דברים שקשה להוכיח, והם פעמים רבות אף אינם משקפים את המצב האמיתי, מכיוון שאנשים מרשים לעצמם בפייסבוק לומר דברים ולעשות דברים שבמציאות הם לא היו עושים.
השורה התחתונה? אם אתה משתמשים במדיה החברתית ומפרסמים תמונות או הצהרות הסותרות את מה שאמרת לבן הזוג שלכם, קחו בחשבון שזה עלול לעלות לכם ביוקר.
ומה תעשו אם כבר "החלב נשפך" ואתם כבר מוצאים את עצמכם בהליך גירושין וצילומי מסך מהפייסבוק שלכם מככבים כראיה בהליך משפטי?
התשובה לכך היא כי לא כל סטטוס יוכל לשמש נגדכם כראיה בבית המשפט, ולא כל תמונה תתקבל אוטומטית כעד כשר ונאמן. בנושא הזה יש להכיר את החוק היטב ולהבדיל בין ראיה פסולה לכזו שניתן להכשירה. כמו כן יש לדעת כי "דיני הרשת", בכלל, והפייסבוק בפרט, הם חדשים יחסית בעולם המשפט,ועל כן הם מתחדשים בכל עת.
כמו כן, ישנם חוקי יסוד האוסרים על פגיעה בפרטיות או האזנת סתר, וכן את דיני הראיות, הקובעים מפורשות איזו ראייה ניתן להגיש, ואיזו לא, ובקיצור עדיף שיהא לכם עורך דין גירושין שמכיר את הנושא היטב.
משפטן וטוען רבני - יצחק עמרני. מומחה לגירושין ודיני משפחה. איימיל- izchke@gmail.com נייד: 050-2200142 אתר: http://www.family-lawyer.co.il