ריחות רעים עלולים להוות בעיה גדולה וכאב ראש עצום לעסקים שונים. בתחום המזון בפרט.
ברמה הבסיסית הם יגרמו לבריחה מיידית של לקוחות, באם מדובר למשל במסעדה או במזנון רשת או באולם אירועים. כך הוא גם לגבי מפעלי מזון שונים( ממתקים, אפיה, שימורים, בשר, עוף, דגים).
לכן, יש להתמקד ברמה מיידית ככל שניתן בפתרון בעיית הריחות הרעים ונטרולם בצורה היעילה ביותר.
בעסקי המזון מקורם של ריחות רעים יכול להיות מכמה מקומות:
משטחי עבודה לא נקיים מספיק שנותרו עליהם שאריות וכתמים ואלו גם מותירים ריחות רעים.
מקררים שלא אווררו ולא נוקו דיים.
כלי עבודה שלא טופלו כראוי ונותרו עליהם ריחות רעים נלווים.
מערכות איוורור וניטור אוויר שיש בהם תקלות תמידיות
מזיקים שונים( חרקים, עכברים, פטריות ועוד).
מקורות לא ברורים.
על מנת לנטרל ריחות רעים בעסקים כמו מסעדות ומפעלי מזון יש לדאוג ראשית כל למערכת איוורור וניטור אוויר יעילה ואפקטיבית.( ישנם בארץ מספר חברות המתמחות בכך באופן מובהק).
שנית יש לדאוג לנקיון תמידי של משטחי עבודה במסעדות למשל ( שולחנות חיתוך, תנורי גריל ושווארמה, גז לבישול, סירים, מחבתות, ושאר כלי מטבח).
שלישית שטיפה ומירוק רצפות באולמות הייצור או בתוך המסעדה או במטבחים על מנת למנוע הפצה של ריחות רעים.
רביעית ישנם מצבים שבהם ריחות רעים מגיעים ממקורות לא ברורים כלל. בדרך כלל במקרים כאלה יש לבדוק ראשית את כל הסביבה החיצונית של המפעל/ המסעדה ולבדוק אם מקורם של הריחות הרעים אינו מגיע דווקא מהשכנים ולא מהעסק עצמו.
בארץ ישנם מספר חברות ועסקים המתמחים בנטרול של ריחות רעים ברמות שונות.
החל מעבודה בסיסית של ניקוי ואחזקה שוטפת וכלה בהתקנה של מתקנים ומכשירים לנטרול של ריחות רעים.
על מנת לדעת לבחור עם איזו חברה ליצור קשר בעניין צריך ראשית כל לאתר את מקור הריחות ( ישנם מומחים לכך) ומשם להתחיל לפעול.
באם מדובר בבעיה קלה של נקיון או שימוש בחומרים לא נכונים. הרי חברות העוסקות בתחום יכולות בהחלט לתת ולאפשר מענה הולם ברמה של אנשי מקצוע מנוסים כמו גם שימוש בחומרים נכונים לפתרון הבעיה באופו הכי יעיל שניתן.
המאמר נכתב עבור וטק גרופ- פתרונות ניטרול ריחות בחדר האשפה,
ע"י פורטל בתים הפורטל המוביל בישראל בנושא ניהול בתים משותפים וניהול מבנים