עוגיות מרוקאיות לחינה
העדה המרוקאית נוהגת לערוך לפני החתונה טקס חינה אותו ניתן לקיים באולם או בבית הכלה. בתחילת טקס החינה המסורתי נהוג ללוות בריקודים את החתן והכלה, לבושים בתלבושות החינה עם מגשים של עוגיות מרוקאיות מכל טוב עד לעבר המקום בו עורכים את הטקס הראשי. בשביל להקל על משפחת הכלה בארגון אירוע החינה עוגיות מרוקאיות לחינה ניתן להזמין מחברות שונות וקונדיטוריות עוגיות שמכינות עוגיות מיוחדות לחינה או מנשים מרוקאיות שמכינות בביתם ומוכרות לאנשים. העוגיות המרוקאיות קשות להכנה מכיוון שמכילות חומרי גלם רבים וצורתם מרשימה ומיוחדת. קיים מגוון רחב של עוגיות בצבעים שונים, צורות שונות ובתוספת של שקדים, אגוזים, קוקוס, פיסטוקים ועוד.
תלבושות לחינה
עדות המזרח נוהגות לקיים טקס חינה לחתן ולכלה לפני החתונה. בטקס החינה נהוג להלביש תלבושות צבעוניות ומעוטרות את החתן והכלה וגם את המוזמנים שבאים לחגוג וללוות את הזוג שעומד להתחתן. יש משפחות שמעבירות את הבגדים בהורשה מדור לדור, ויש כאלה שמזמינים מתופרות אישיות או מחברות שעוסקות בארגוני טקסי החינה ודואגים להביא לכולם תלבושות ובנוסף עוזרים להלביש את כולם במקום האירוע. תלבושות לחינה הם מאוד ייחודיות ומרשימות ועושות תחושה של חזרה בזמן לתקופות העבר ולטקס המקורי שהיה נהוג לערוך. לרוב בזמן טקס החינה הכלה נוהגת לחליף מספר שמלות בצבעים שונים וסגנונות שונים.
טקס חינה מרוקאית
טקס חינה מרוקאית מתקיים כבר שנים רבות ומשפחות מרוקאית רבות עד היום נוהגות לקיים את המסורת ולערוך טקס חינה באירוע מרשים וגדול. את טקס החינה משפחת הכלה צריכה לארגן, או בביתה או באולם אירועים תלוי בכמות האנשים, ישנם משפחות שאוהבות טקס צנוע עם המשפחה הקרובה בלבד וישנם משפחות שעושות אירוע גדול עם חברים ומכרים. בטקס החינה מלבישים בתלבושות מיוחדות את החתן והכלה וגם ישנה אפשרות למוזמנים להתלבש במקום במגוון תלבושות. כשמתחיל הטקס מלווים את החתן והכלה בריקודים ושירים מרוקאים עם מגשי עוגיות עשירים עד למקום בוא עורכים את הטקס, ושם אם הכלה שמה ראשית על ידם של החתן והכלה את החינה ואחר כך על ידי האורחים כסימן לברכה. בטקס החינה נהוג גם כן להעניק לחתן ולכאלה תכשיטי זהב, שעונים, שרשראות, טבעות, עגילים ועוד.
שלומי ג'יבלי