מעדשים אפשר להכין הרבה מעבר למרק, שכולנו מכירים עוד משיעורי התנ"ך. עדשים הם תוספת בריאה לכל מנה, יהיה זה בשר, סלט ירקות טוב או מנה חלבית. העדשים מאוד קלים להכנה ולא מצריכים התעסקות יתרה ושעות עבודה במטבח, ובעצם מדובר באוכל מהיר, אך בריא ומזין.
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקים, שהושרו לכמה שעות (אפשר גם לילה שלם)
מעט שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות מים רותחים
חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה)
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לתיבול הוראות הכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית ומטגנים בה קלות את הבצל במעט שמן זית.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים ומביאים לרתיחה, ומבשלים כ 25 דקות, עד שהעדשים מתרככים.
מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה, מיץ הלימון ומעט שמן זית.
מערבבים ומגישים!
/ / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / /
מרכיבים:
כוס עדשים ירוקים, שהושרו לכמה שעות (אפשר גם לילה שלם)
מעט שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות מים רותחים
חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה)
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לתיבול הוראות הכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית ומטגנים בה קלות את הבצל במעט שמן זית.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים ומביאים לרתיחה, ומבשלים כ 25 דקות, עד שהעדשים מתרככים.
מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה, מיץ הלימון ומעט שמן זית.
מערבבים ומגישים!
/ / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / /
מסעדת רג'ינה הינה מסעדה כשרה בתל אביב הממוקמת במתחם התחנה שבנווה צדק. אוכל איכותי באוירה טובה הוא מתכון מצויין לכל ארוחה עסקית או אירועים קטנים בתל אביב.