מרקיז שוקולד אישי הוא קינוח מעולה לכל שולחן חג. נכון שמדובר בעוד וריאציה של מוס שוקולד די פשוט, אך צורת ההגשה כאן עושה את כל ההבדל. מדובר בקינוח מאוד מהיר להכנה והדבר הכי קשה במתכון הוא להוריד את הקלוריות אח"כ, אך אין ברירה החמאה וכמות השוקולד הגדולה הם מרכיבים שאי אפשר לוותר עליהם במתכון זה.
מרכיבים לכ- 8 עוגות אישיות :
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה רכה
5 ביצים מופרדות
2 כפיות אבקת נס קפה
1/2 1 כפות ברנדי איכותי (אפשר לוותר עם מגישים לילדים)
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
• מרפדים קערות הגשה אישיות בניילון נצמד (אל תשכחו להשאיר שוליים בצדדים).
• ממיסים את השוקולד במיקרו (דקה וחצי) או מעל לסיר עם אדים.
• מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.
• מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומערבבים בזריזות כדי שהם לא ייקרשו.
• מוסיפים את הקפה והברנדי, מערבבים ומצננים במקרר כ-20 דקות.
• בנתיים מקציפים במיקסר את החלבונים לקצף לבן. לאט לאט מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
• מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד ומעבירים לקערות אישיות.
• מכסים בניילון ומקררים למשך הלילה.
להגשה: משאירים את קערות ההגשה כמה דקות בטמפ' החדר ואז הופכים לצלחת ההגשה. הניילון בו ריפדתם את הקערות יעזור לכם להפוך את המרקיז לצלחת ההגשה ביתר קלות.
/ / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / // / / / // / / / // / / / / / / // /
מסעדת רג'ינה הינה מסעדה כשרה בתל אביב הממוקמת במתחם התחנה שבנווה צדק. אוכל איכותי באוירה טובה הוא מתכון מצויין לכל ארוחה עסקית או אירועים קטנים בתל אביב.