לחוג אבירי השולחן העגול - לא לדאוג, חזרתי ובגדול
היום מפאת עומס העבודה נתמקד במתכון אחד ללזניה של פטריות שמנת ופסטו.
רשימת חומרים
• פטריות מכל הסוגים - מיובשות שהושרו במים רותחים וסוננו (פורצ'יני), פורטבלו, יער ושמפיניון
לא?.לא? לא? פטריות מקופסא - בתכלית האיסור
כמה? כמה שיותר לפחות 2 כוסות מלאות
• חמאה/שמן
• עלי לזניה - פסטה זארה מומלצת
• רוטב פסטו - שהחרוצים הכינו אתמול (שתי כפות גדושות)
• שמנת מתוקה - כמיכל וחצי
• גבינה צהובה להקרמה או פרמזן משובח או צהובה ומוצרלה
• תבנית
הוראות הכנה
• מקפיצים בסיר את הפטריות בחמאה ומעט שמן עד שהפטריות מתרככות
• מוסיפים את השמנת והפסטו לפטריות ומבשלים כרבע שעה
• מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
• משמנים את התבנית בשמן זית
• שמים שכבה של לזניה, כמות נדיבה מהרוטב המשובח (ככל שיהיה יותר רוטב על העלים הם יתבשלו ויתרככו) מעט מהגבינה וחוזר חלילה כשלוש שכבות
בשכבה האחרונה שמים רוטב עם פחות פטריות ויותר שמנת ומפזרים מעל שכבה נדיבה של הגבינה
• אופים מכוסה בנייר כסף כ 45 דקות בחום בינוני עד שהעלים מתבשלים
• מסירים את הנייר ואופים עד להשחמת החלק העליון
*** זכרו, כל הקסם הוא בהרבה רוטב (לא כל כך סמיך) שיבשל היטב את העלים ויהפוך אותם מסתם עלים ללזניה משובחת
להגיש עם סלט ירוק וכוס יין אדום
ניתן להשתמש ברוטב בשמל במקום בשמנת אך היום זמני קצר והבשמל הוא מורכב ולכן תסתפקו ברוטב הנ"ל.
שיהיה לכולם יום נעים באוירה איטלקית
צ'או קרני
היום מפאת עומס העבודה נתמקד במתכון אחד ללזניה של פטריות שמנת ופסטו.
רשימת חומרים
• פטריות מכל הסוגים - מיובשות שהושרו במים רותחים וסוננו (פורצ'יני), פורטבלו, יער ושמפיניון
לא?.לא? לא? פטריות מקופסא - בתכלית האיסור
כמה? כמה שיותר לפחות 2 כוסות מלאות
• חמאה/שמן
• עלי לזניה - פסטה זארה מומלצת
• רוטב פסטו - שהחרוצים הכינו אתמול (שתי כפות גדושות)
• שמנת מתוקה - כמיכל וחצי
• גבינה צהובה להקרמה או פרמזן משובח או צהובה ומוצרלה
• תבנית
הוראות הכנה
• מקפיצים בסיר את הפטריות בחמאה ומעט שמן עד שהפטריות מתרככות
• מוסיפים את השמנת והפסטו לפטריות ומבשלים כרבע שעה
• מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
• משמנים את התבנית בשמן זית
• שמים שכבה של לזניה, כמות נדיבה מהרוטב המשובח (ככל שיהיה יותר רוטב על העלים הם יתבשלו ויתרככו) מעט מהגבינה וחוזר חלילה כשלוש שכבות
בשכבה האחרונה שמים רוטב עם פחות פטריות ויותר שמנת ומפזרים מעל שכבה נדיבה של הגבינה
• אופים מכוסה בנייר כסף כ 45 דקות בחום בינוני עד שהעלים מתבשלים
• מסירים את הנייר ואופים עד להשחמת החלק העליון
*** זכרו, כל הקסם הוא בהרבה רוטב (לא כל כך סמיך) שיבשל היטב את העלים ויהפוך אותם מסתם עלים ללזניה משובחת
להגיש עם סלט ירוק וכוס יין אדום
ניתן להשתמש ברוטב בשמל במקום בשמנת אך היום זמני קצר והבשמל הוא מורכב ולכן תסתפקו ברוטב הנ"ל.
שיהיה לכולם יום נעים באוירה איטלקית
צ'או קרני
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!