לבשלני סוף השבוע
סוף השבוע קרב ובא ואיתו הרעב המכרסם שגורם לכם לאכול במשך יומיים רצופים ולהצטער על זה כל השבוע שאחרי?
היום נכין אוסובוקו טלה או עגל או סתם נתח בקר (אנטריקוט לדוגמא) עם ירקות שורש ועשבים בבישול ארוך.
דרושים:
• נתח אוסובוקו מחיה, לא משנה איזו (רגל/ירך של טלה או עגל) פרוסה לחתיכות (הקצב יעשה זאת עבורכם) מה טוב אם ברגל יש הרבה מח עצם שיעשיר את המתכון ויעלה אותו לגבהים.
• בצל, גזר וסלרי קצוצים דק
• 2 שיני שום קצוצות
• כוס יין אדום או לבן
• מעט טימין טרי
• קמח לקימוח הבשר - מקמחים משני צדדים ומנערים להסרת הקמח העודף
• שזיפים מיובשים (אופציונלי)
• פטריות טריות, תפוחי אדמה, בטטות, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה - אלו תוספות לבחירתכם שיכולות להתבשל בקדירה ולהוסיף טעם משובח.
• מלח, פלפל
• כף רסק עגבניות
• קדירה או סיר גדול עם מכסה.
הוראות הכנה:
• מקמחים קלות את נתחי הבשר ומטגנים בשמן זית עד להשחמה (בסיר או מחבת)
• מוציאים את הנתחים ושומרים בצד
• בסיר כבד מחממים שמן זית, מטגנים בצל גזר וסלרי עד שהם מתרככים, מוסיפים שתי שיני שום קצוצות.
• מוסיפים כוס יין אדום או לבן ומניחים לאלכוהול להתאדות עד שתשאר רק רבע מהכמות.
• מוסיפים כף רסק עגבניות או עגבניה אחת קלופה וחתוכה, את הבשר המטוגן , התוספות (ירקות שורש, שזיפים מיובשים מי שרוצה, טימין טרי, עלה דפנה (מי שרוצה)
• מוסיפים מים עד לכיסוי החומרים, מלח ופלפל שחור גרוס ומניחים להתבשל לפחות כשעתיים עד שהבשר רך וספוג בטעמים מענגים.
• המהדרין יגישו מנה זו עם ריזוטו מילנז עם הררי פרמזן שנמסו לתוכו אבל ריזוטו אני מלמדת רק בקורס למתקדמים ולכן אתם יכולים להגיש את האוסובוקו עם אורז לבן?
סופ"ש נעים וטעים לכולם, קצבים נבחרים למתכון זה: יוז'י בגן העיר למטה, טיב טעם במרכז שוסטר ברמת אביב, מעדניות מזרע ועוד
קרני
סוף השבוע קרב ובא ואיתו הרעב המכרסם שגורם לכם לאכול במשך יומיים רצופים ולהצטער על זה כל השבוע שאחרי?
היום נכין אוסובוקו טלה או עגל או סתם נתח בקר (אנטריקוט לדוגמא) עם ירקות שורש ועשבים בבישול ארוך.
דרושים:
• נתח אוסובוקו מחיה, לא משנה איזו (רגל/ירך של טלה או עגל) פרוסה לחתיכות (הקצב יעשה זאת עבורכם) מה טוב אם ברגל יש הרבה מח עצם שיעשיר את המתכון ויעלה אותו לגבהים.
• בצל, גזר וסלרי קצוצים דק
• 2 שיני שום קצוצות
• כוס יין אדום או לבן
• מעט טימין טרי
• קמח לקימוח הבשר - מקמחים משני צדדים ומנערים להסרת הקמח העודף
• שזיפים מיובשים (אופציונלי)
• פטריות טריות, תפוחי אדמה, בטטות, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה - אלו תוספות לבחירתכם שיכולות להתבשל בקדירה ולהוסיף טעם משובח.
• מלח, פלפל
• כף רסק עגבניות
• קדירה או סיר גדול עם מכסה.
הוראות הכנה:
• מקמחים קלות את נתחי הבשר ומטגנים בשמן זית עד להשחמה (בסיר או מחבת)
• מוציאים את הנתחים ושומרים בצד
• בסיר כבד מחממים שמן זית, מטגנים בצל גזר וסלרי עד שהם מתרככים, מוסיפים שתי שיני שום קצוצות.
• מוסיפים כוס יין אדום או לבן ומניחים לאלכוהול להתאדות עד שתשאר רק רבע מהכמות.
• מוסיפים כף רסק עגבניות או עגבניה אחת קלופה וחתוכה, את הבשר המטוגן , התוספות (ירקות שורש, שזיפים מיובשים מי שרוצה, טימין טרי, עלה דפנה (מי שרוצה)
• מוסיפים מים עד לכיסוי החומרים, מלח ופלפל שחור גרוס ומניחים להתבשל לפחות כשעתיים עד שהבשר רך וספוג בטעמים מענגים.
• המהדרין יגישו מנה זו עם ריזוטו מילנז עם הררי פרמזן שנמסו לתוכו אבל ריזוטו אני מלמדת רק בקורס למתקדמים ולכן אתם יכולים להגיש את האוסובוקו עם אורז לבן?
סופ"ש נעים וטעים לכולם, קצבים נבחרים למתכון זה: יוז'י בגן העיר למטה, טיב טעם במרכז שוסטר ברמת אביב, מעדניות מזרע ועוד
קרני
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!