"שמים הכל על השולחן" – מדריך לבחירת שולחן אוכל לבית
שולחן אוכל - ליבו הפועם של הבית, הציר שמרכז ועוטף את כל המסובים, לשיח, לישיבה ולחום.
כאשר עמדנו לפני בחירת שולחן אוכל בבית זה מיד לקח אותי לבית אמי: זכרונות שטופים של רגעי אושר, רגעים אינטימים, טעמים ועונג חך שלא נשכח עם ריח של געגוע.
בחירת שולחן אוכל היא מהותית ומרכזית, ובה מתכנסים כל החושים, הרגשות, הסיפורים המשפחתיים והטעמים גם יחד.
לאחר עבודת רגליים רבה, ליקטתי עבורכם את המדריך המקוצר לבחירת שולחן אוכל אולטימטיבי לעיצוב הבית שלכם.
ראשית עליכם לשאול את השאלות הבאות:
כמה אנשים אוכלים באופן קבוע על שולחן האוכל,
באיזו תכיפות אתם מארחים לסעודות בביתכם ומה מספר הסועדים הממוצע שיישב סביב שולחן האוכל,
האם שולחן האוכל נמצא בחלל מרכזי שכל בני הבית נמצאים בו במהלך היום, והאם השולחן ישמש גם למטרות נוספות (כמו קריאה, עבודה, קפה של אחה"צ ועוד).
האם יש לכם צורך בשולחן אוכל נפתח,
האם יש מקום בסלון עבור שולחן אוכל גדול או קטן..
עכשיו כשאתם יודעים מה אתם צריכים, הגיע הזמן להתאים את הצורך למה שקיים בשוק שולחנות אוכל בארץ ובעולם.
ישנן כמה צורות קבועות וידועות של שולחנות אוכל סטנדרטיים:
שולחן אוכל עגול:
שולחן אלגנטי יוקרתי שאף סועד לא נשאר בו מקופח, בחירת שולחנות אוכל עגולים היא בחירה המתאימה לחלל גדול. שולחן אוכל עגול למרות מראהו, תופס נפח גדול יותר משולחן בעל קווים ישרים אך אפשר להושיב בו יותר סועדים.
ישיבה במעגל יוצרת אינטימיות פותרת את בעיית הצפיפות וכיאה לצורתו, הזרימה בשולחן האוכל היא מעגלית ומגיעה לכולם. ניתן להאריך את השולחן העגול על ידי פתיחתו. מקום פתיחת השולחן תמיד יראה בולט במרכז השולחן, להבדיל משולחן מלבני שפתיחתו יכולה להיות מוסתרת בקצה השולחן מלמטה.
בקוטר של 120 ס"מ ניתן להושיב עד 6 סועדים. כאשר הקוטר מגיע למימדים של 200 ס"מ תהיה בעיית נגישות למרכז שולחן האוכל עבור הסועדים.
שולחן אוכל מרובע:
השולחן המרובע אלגנטי ואינטימי ויוצר קשר עין עם כל הסובבים. שולחן מרובע מאפשר להושיב סביבו פחות סועדים מאשר שולחן עגול. שולחן אוכל מרובע מתאים לשישה סועדים לעיתים גם שמונה, על כל אחת מצלעות המרובע. היתרון הבולט הוא שמרכז השולחן מאוד מרווח וניתן להניח קערות וכלי הגשה ללא צפיפות.
שולחן אוכל מלבני:
שולחנות אוכל מלבניים הנם השולחנות הנפוצים יותר מבין השלושה. קל לשלב את צורתם במגוון חללים. גודל סטנדרטי של שולחן אוכל מלבני הנו 90X160.
עדיף לבחור 100 ס"מ מכיוון שזה משאיר לנו מרווח יפה להנחת קערות וכלי הגשה.
שולחן אוכל מלבני בדרך כלל נפתח מקצה אחד של השולחן, לא נראה את קו הפתיחה (מה שנראה בשולחן עגול). הוא מתאים בדרך כלל ל 6 עד 8 סועדים.
גדלים אופטימליים לשולחנות אוכל
עגול - רצוי לבחור שולחן אוכל עגול 240X240 על מנת שיאפשר מקום ל 6 עד 8 סועדים.
מלבני – רצוי לבחור שולחן אוכל מלבני 100X160 כדי שיווצר מקום מרווח לקערות וכלי הגשה במרכז השולחן.
מרובע - רצוי לבחור שולחן אוכל מרובע 125X125 מתאים ל 6 עד 8 סועדים.
רגלי שולחנות אוכל
כדאי לשים לב למיקום רגלי השולחן על מנת לאפשר מקום רחב יותר עבור הסועדים, עדיף לבחור רגל מרכזית. בבחירת רגל מרכזית אנו משאירים את פינות השולחן פנויות כדי לשבת בנוח.
חומרים מהם עשויים שולחנות אוכל מעוצבים:
הנפוצים ביותר הם שולחנות אוכל מעץ מלא או עץ בשילוב זכוכית. ישנם שולחנות ברזל וגם שולחנות בטון, במבוק, פלסטיק ועוד.
לסיכום,
יש מגוון שולחנות אוכל מהם תוכלו לבחור, כשאתם ניגשים לחנות או גלריה, מומלץ להיוועץ איתם על החומר, הגודל, אפשרויות הפתיחה ומיקום רגלי השולחן.
הדבר החשוב ביותר הוא מה שקורה סביב השולחן ועליו...
הכותבת הינה אשת שיווק, מיתוג ותוכן העוסקת בלייף סטייל ועיצוב. הכתבה נכתבה בעזרת "סטודיו K קצב", שלוש קומות אינטימיות של ריהוט בהתאמה אישית, הרצל 27 תל אביב. ממליצה בחום להכניס את סטודיו K קצב לסיור שופינג לעיצוב הבית: https://www.facebook.com/studioKatzav