כל שבוע מגיע אלי לסטודיו רך נולד אחר שאני מתרגשת לתעד את תחילת חייו. זה חוויה מדהימה ואחריות כבדה מאוד. בתחילת דרכי היה לי מאוד קשה לעשות את הצילומים הללו עד שלמדתי והבנתי מספר דברים על צילום תינוקות.
בכתבה הזו אחלוק אותם איתכם כדי שתלמדו מהטעויות שלי ויהיה לכם יותר קל.
1. גיל התינוק
הצילומי נקראים צילומי ניו-בורן ולא סתם. אל תסכימו לקבל תינוקות אליכם לסטודיו אחרי גיל של חודש (כשהם כבר לא ניו-בורן) ותשתדלו מאוד שיגיעו אליכם בשבועיים הראשונים. ההבדל מאוד מורגש וכל יום שעובר מאוד משמעותי. הצילומי מתנהלים כאשר התינוק ישן ובשבועיים הראשונים השינה שלהם היא מאוד טובה ולאחר מכן מתחילה להידרדר.
2. שקט בסטודיו
למזלי יש לי סטודיו שבדרך כלל יש בו שקט ולכן התינוקות ישנים. היו פעמים שצילמתי בסטודיו הישן שלי שהיה בו מאוד לא שקט. הדבר יכול לקטוע שינה של תינוק ויש לכך המון השלכות.
3. פוף של צלמים
מאוד נוח לצלם את התינוק על פוף של צלמים שהוא פוף גדול מאוד וישר מאוד. על הפוף הזה אני מבצעת את הנדסת התנועות שלהם תוך כדי שינה.
4. רקעים
רקעים בצילומי תינוקות מאוד חשובים ולכן כדאי להצטייד בתמונות יפות, טפטים מגניבים, שמכות מדליקות ועוד ועוד ...
5. קומפוזיציה
כמו תמיד בעולם הצילום, הקומפוזיציה מאוד חשובה ולכן עדיף שיהיו לכם לא רק צעצועים אלא סיפור בתמונה שבו אביזרים משתלבים עם הרקע.
6. זמן הצילומים
לתינוקות יש שגרת יום ברורה יחסית ורובם קמים בשעות הבוקר המוקדמות. לכן התחלת צילומים בשעה תשע תהיה אופטימאלית לשעות השינה של התינוק. תנסו להקפיד על כך.
7. האכלה לפני הצילומים
התינוק צריך להגיע לסטודיו כשהוא עייף קצת. אחרי זה מבצעים האכלה ומשכיבים אותו לישון. ואז הכיף מתחיל!
בהצלחה,
צילום תינוקות הוא ללא ספק הדובדבן שבצילומי הסטודיו
סטודיו ליאורית היוקרתי הינו סטודיו המתמחה בצילום תינוקות