על מנת לנצל את יתרונותיו הרבים של כלי התחבורה הכה יעיל הזה, חשוב לבחור אותו בצורה נכונה ומתוך התאמה מושלמת לצרכי הרוכב.
בחירת אופניים מתקפלות – דגשי בחירה עיקריים
כל האופניים המתקפלות בנויות למעשה על אותו עיקרון- אופניים רגילות לכאורה (כאשר הן במצב פתוח) אך כאלה שמסוגלות בתוך לא יותר מחצי דקה להפוך לקומפקטיות. ההבדלים בין זוג אופניים מתקפלות אחד למשנהו נעוצים במנגנוני הקיפול כמו גם בחומר ממנו הן עשויות, כאשר הבחירה צריכה להיעשות בהתאם למאפייניו האישיים של כל רוכב.
• ממדי האופניים – זהו הקריטריון החשוב מבין השניים, שכן אופניים מתקפלות צריכות בסופו של דבר להיות נוחות לסחיבה, קלות משקל ובעלות נפח מינימאלי. ישנם שני סוגי שלדה נפוצים: שלדת אלומיניום- זהו חומר שנחשב לקל וגמיש במיוחד (ניתן למצוא דגמים במשקל של פחות מ- 10 ק"ג) ולכן אופניים אלה מתאימות בעיקר לבעלי מבנה גוף קטן יחסית או לילדים ולנשים המתקשים בסחיבה. שלדת פלדה- נחשבת אומנם לחזקה ועמידה יותר לעומת האלומיניום אך גם בעלת משקל רב יותר(כ- 15 עד 17 ק"ג). אופניים מתקפלות כאלה אינן מתאימות לרוכבים המעוניינים לשלב את הרכיבה יחד עם נסיעה בתחבורה הציבורית. העניין רק יהפוך למעייף ומעיק יותר. מבחינת הגלגלים והנפח – חפשו אופניים בעלות גלגלי 20 אינצ' ולא יותר – 70 ס"מ גובה ורוחב במצב קיפול.
• מהירות הקיפול – עבור אלה אשר מתכוונים לשלב אופניים מתקפלות יחד עם תחבורה ציבורית, מדובר בקריטריון חשוב מאין כמותו. מנגנון הקיפול חייב להיות מהיר ופשוט לתפעול, כזה שיאפשר תוך מספר שניות ספורות לקפל את האופניים ולעלות על הרכבת או האוטובוס. גם כאן אנו נתקלים בשני סוגים עיקריים: מנגנון חד מפרקי – מפרק את הכידון תוך 10 עד 15 שניות (למעשה כיום ניתן למצוא דגמים שמסוגלים להתקפל תוך 4 שניות בלבד!!). ולכן אופניים מתקפלות כאלה מתאימות כמו כפפה לכל אותם אנשים שתלויים גם בתחבורה הציבורית. מנגנון דו מפרקי- מנגנון זה מאפשר לפרק גם את הכידון, מה שמוסיף בממוצע עוד 15 עד 20 שניות לתהליך הקיפול אבל מוריד עוד כמה ס"מ ממדי האופניים. הבחירה בהן נתונה לשיקלוכם.