אנשים רבים שרוצים להיות ברמנים צריכים לשקול אם הם רוצים ללמוד על ידי התחלת עבודה מידית בתחום, או לעצור קודם בקורס ברמנים שילמד אותם את המקצוע . אבל מה שרבים לא יודעים זה שבית ספר לברמנים הוא בחירה שעלולה להיות מוטעת ומזיקה עבור הברמן הפוטנציאלי , ללמוד בבית ספר לברמנים יכול לעשות יותר נזק מאשר תועלת, זה נותן לברמן החדש תחושה מזויפת של ביטחון לגבי כישורי הברמן שלו ויכול למנוע ממנו להתקבל לעבודה, ובטווח הארוך יותר לפגוע בפרנסה שלו.
אנשים חושים לעיתים שבשביל להפוך לברמן מקצועי, אתה חייב להיות מאומן ולקבל תעודה מבית ספר מורשה. ברוב המקרים זה לא המקרה. אפילו שיש מספר מדינות בעולם שדורשות תעודה, ברוב המקרים מדובר בקורס קצר בביטוחות השימוש באלכוהול ותשלום שכר של כמה דולרים. זה לא חיוני לבזבז אלפי שקלים על קורס. בארץ, בתי ספר רבים מציעים קורסים שמנפיקים תעודה בין לאומית, אבל החיוניות שלהם מוטלת בספק, ובעלי ברים רבים אינם מתעניינים בקורסים האלה ולא רואים בהם פרמטר לקבלה לעבודה.
בתי ספר לברמנים מלמדים מתכונים רבים, וגורמים לתלמידים לשנן אותם, דבר שתגלו כקצת חסר תועלת, מאחר ותצטרכו להגיש כמות מצומצמת מאד של משקאות לפי הבאר שאתם עובדים בו. האם אי פעם שמעתם על מישהו שביקש משקה "שנאי ורוד"? לקוחות היום בישראל מזמינים כמה משקאות בודדים. ברמנים פוטנציאליים מתאכזבים פעמים רבות לגלות ששיננו מספר גדול של משקאות לשווא, כשכל מה שהם היו צריכים לדעת להכין זה וודקה רד-בול ומרגריטה.
הברמן הלא מנוסה יהיה חייב לגלות שעבודה בבר בלחץ זמן שונה מאד ממה שנלמד בקורס. אין מקום לטריקים שאפתניים עם כוסות או בקבוקים. צריך לעבוד ומהר. גם כל העצות שיגידו לכם איך להעלות את הטיפים הן טפלות לעיתים קרובות, מכיוון ששוב: בלחץ זמן, אין אפשרות להגיד ללקוח תודה, לאחר המזיגה עוברים אוטומטית ללקוח הבא.
ובכל זאת, אנשים רבים הולכים לקורס ברמנים בשביל להנות, בשביל ללמוד על תולדות האלכוהול ובשביל כן לקבל איזה שהוא מושג על איך בר עובד באמת. אל תתנו למאמר הזה לעצור אתכם מללכת לקורס ברמנים, אבל אל תקחו את מה שנאמר שם כמובן מאליו.