יש הבדל עצום בין נעיצת מסמר בקיר עשוי בטון או גבס לבין נעיצתו בעץ. לעץ יש מרקם ייחודי, ולמרות שמדובר בחומר גלם שהוא לעתים מחוספס וקשיח, בסופו של דבר הוא עדין וסימנים כמו שריטות או חורים ניכרים בו היטב. מה קורה כשרוצים לנעוץ מסמר בעץ ורוצים לעשות זאת בצורה המושלמת? כל זה בכתבה הבאה.
Knock on wood
עבודה בעץ, עבור חובבי שיטות עשה זאת בעצמך או שיפוצים בעץ היא מהנה, מספקת ויכולה להביא כל רהיט או פריט עץ, גם ישן, לכדי שלמות. כדי שהעבודה באמת תהיה מושלמת ונקייה ומבלי להשאיר סימנים על עץ, חשוב מאד, בעת שימוש במסמרים ונעיצתם בעץ, להקפיד על כמה כללי יסוד שישאירו את העץ שלכם ללא שריטות או חורים מיותרים. כשדופקים מסמר בקיר, גם אם הוא מתקלף קמעה או אפילו נותר חור לא רצוי, קל מאד לטשטש את הסימנים באמצעות מעט צבע, גבס או שפכטל. יתרון זה לא מצוי בעץ וברגע שמתהווה בו חור לא רצוי, הוא יהיה ניכר לעין.
אז מה עושים?
-
מרחו וזלין או פרפין על המסמר. הוא יחליק בקלות על העץ ויינעץ בו במהירות. בנוסף, טיפ זה מתאים גם למניעת חלודה במסמר עצמו.
-
אם תוכלו, השתדלו להמנע מנעיצת מסמרים בקצה המשטח. אם יש צורך לנעוץ את המסמר דווקא שם, דפקו אותו אל העץ בצורה אלכסונית, אחרת עלולים להיווצר בו בקעים עמוקים.
-
השתמשו במסמרים עם חוד בעל הקוטר הקטן ביותר שתמצאו. באופן זה הסיכוי שמשטח העץ העליון ייפרד או יתפרק הוא קטן בהרבה.
-
אם אתם בוחרים משטח עץ לעבוד עליו, המנעו מעץ יבש מאד. ככל שהעץ יבש יותר, הוא מאבד מהגמישות שלו ועשוי להתפורר בעת נעיצת המסמר.
-
אם בעת הנעיצה מתחיל להיווצר סדק, הוציאו את המסמר מייד וחפשו אזור גמיש ורך יותר לנעוץ בו את המסמר.
עבודה חכמה - תוצאות מקסימות
פעולה פשוטה כמו תקיעת מסמר לעץ יכולה להפוך למאתגרת מאד. חובבי עבודות בעץ מביניכם לבטח נתקלו במצבים בהם נעיצה תמימה של מסמר הרסה את העבודה או היתה קרובה לכך. חשוב לזכור כי נעיצת מסמר בעץ אינה דומה לנעיצתו במשטחים אחרים, כמו בטון או גבס, ויש להתייחס לעץ בעדינות אולם לזכור לעבוד ביד יציבה. טיפ חשוב הוא להשתדל לעבוד עם עץ כמה שיותר רך וגמיש. בהצלחה!