הודו לא ממש התקשר אצלי עם מוצרי חלב או יוגורטים, אבל כשקראתי את המתכון לרוטב הזה, הוא הזכיר לי את צזיקי היווני, שדי אהוב על כל בני הבית, אז החלטתי לעשות ניסוי ולהכין אותו כמטבל לאירוח.
אני חייבת לציין כשראיטה הייתה הצלחה אדירה!
מרכיבים:
3 גביעי יוגורט לא ממותק
כוס מלפפונים קלופים וקצוצים דק
בצל קטן קצוץ דק
1/4 כפית מלח
1/3 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר להמיר בצ'ילי)
רבע חבילת עלי כוסברה
מלפפון חמוץ במלח מגורד גס
אופן הכנה:
- שימו את המלפפונים והבצל בקערה ופזרו עליהם את המלח
- שימו אותם בצד לכרבע שעה
- שפכו את הנוזלים המיותרים
- הוסיפו את שאר המרכיבים לקערה וערבבו היטב
- קרר והגש
טיפ להגשה: פזרו מעל הרוטב מעט כוסברה קצוצה, פפריקה וכמון טחון. אם אתם אוהבים תבלינים דומיננטים הוסיפו קימל, נענע, פלפל חריף קצוץ.
- אפשר להגיש את הרוטב עם סלט ירקות, קוביות חצילים מטוגנות, אנטיפסטי ועוד.
. . . .. . .. . .. .. . . . . . . .. . . . .. . . . . . .. . .. . . .. . .. . .. .. . . . . . . .. . . . .. . . . . . .. . .. . . .. . .. . .. .. . . . .
. . . .. . .. . .. .. . . . . . . .. . . . .. . . . . . .. . .. . . .. . .. . .. .. . . . . . . .. . . . .. . . . . . .. . .. . . .. . .. . .. .. . . . .
מסעדת רג'ינה הינה מסעדה כשרה בתל אביב הממוקמת במתחם התחנה שבנווה צדק. אוכל איכותי באוירה טובה הוא מתכון מצויין לכל ארוחה עסקית או אירועים קטנים בתל אביב.