קמטי הבעה נוצרים בעקבות הזזה תכופה של שרירי הפנים עד ליצירת קמט שאינו אסתטי. מילוי קמטי הבעה נעשה באמצעות חומרים שונים הקיימים בשוק המוחדרים לעור באמצעות מזרק זעיר. החומרים הנפוצים לטיפולים של מילוי קמטי הבעה הינם: בוטוקס, קולגן, שומן עצמי, סיליקון ועוד.
סיכונים אפשריים בביצוע הטיפול של מילוי קמטי הבעה
הטיפול של מילוי קמטי הבעה נחשב לדי בטוח לשימוש, אך בכל אופן – רצוי לבצעו אך ורק על ידי רופא פלסטי מומחה. רופא פלסטי מיומן ומנוסה בביצוע הזרקות יעניק לכם את הביטחון שניתן לקבל בטיפול איכותי. ביצוע הזרקות חומרי מילוי על ידי אנשי מקצוע שאינם מיומנים די הצורך, עלול לגרום לדלקות ולשטפי דם תת עוריים. כמו כן, רצוי לבדוק שהמטופל אינו אלרגי לאחד מן החומרים המוזרקים.
כיצד מתבצע הטיפול?
הזרקת החומר נעשית באמצעות זריקה עדינה מתחת לעור. במהלך ההזרקה מוזרק החומר באזורי הקמטים הבעייתיים ומשתק את הרקמות באזורים אלו. הרקמות המשותקות חוזרות לעצמן לאחר מספר חודשים והעור הופך להיות חלק ואחיד.
בימים הראשונים לאחר ביצוע טיפול מילוי קמטי הבעה התחושה באזור הפנים עלולה להיות מעקצצת ולא נעימה אך עם הזמן המצב משתפר.
הזרקת חומרים לצורך מילוי קמטי הבעה יכול לחסוך למטופל הליך ניתוחי של מתיחת פנים, ניתוחים פלסטיים באזורים שונים בפנים וכדומה.
מילוי באמצעות שומן עצמי
מילוי קמטי הבעה יכול להיעשות גם באמצעות שומן עצמי. הכוונה בהליך כירורגי זה הוא לשאוב שומן ממקום מסוים בגוף על מנת להזריק אותו לאדם למטרת מילוי קמטים וקמטוטים. שיטה זו נחשבת בטוחה מאוד, ולאחר ביצועה נדיר שתהיינה תופעות לוואי אם בכלל. החיסרון היחיד בשיטה זו למילוי קמטי הבעה הוא שיש צורך לחדש את הטיפול לעיתים קרובות משום שהשומן נספג במהירות בגוף והקמטים חוזרים.
לסיכום, באמצעות טכניקות הזרקה שונות ניתן לטפל בקמטי ההבעה עד להיעלמותם המוחלטת וליצור מראה אסתטי ויפה לפנים.
ד"ר יוסף שם טוב מומחה ניתוחי ראש-צוואר , ניתוחים פלסטים של האף והפנים . http://www.shemtov.co.il
>