רבות הן הנשים שנכנסו להיריון ועברו את בדיקת מי השפיר. מדובר בתהליך פולשני שבמסגרתו מוציאים מספר תאים משק מי השפיר על מנת לבדוק את מצבו של העובר ולדעת האם הוא סובל מתסמונות שונות או האם קיימים מומים בגופו.
כמו כל תהליך פולשני אחר, אנו יכולים לראות כיצד יש סיכונים בבדיקת מי שפיר כמו למשל, היכולת להיווצרות זיהום. מי השפיר הם סטריליים, אך הם יכולים להזדהם בגלל ניהול בדיקה בצורה לא אחראית ולא מקצועית. לכן יש להבין זאת ולדעת שנשים רבות מחפשות אפשרות נוחה ובטוחה יותר לבצע בדיקות גנטיות בישראל.
קיים עוד סיכון במהלך בדיקה מעין זו. כאן אנו מדברים על נקב זעיר שיכול להיווצר בשק מי השפיר במהלך הבדיקה ולהביא לירידת מים. הכוונה היא לנקב שלא התאחה כנדרש, ואם ירידת המים אינה נפסקת בגלל מקרה זה, הרי שלמרבה הצער יש להפסיק את ההיריון.
זאת מאחר ועובר בחודש ה-22 להיריון אינו יכול להמשיך את התפתחותו ללא כמות תקינה של מי שפיר. כך, סיכונים בבדיקת מי שפיר מביאים לחיפוש אחר פתרון טוב יותר, כאמור. בדיקת הדם של חברת פנורמה היא בדיקה פשוטה שמשנה את פני התמונה לחלוטין בכל הקשור לסיכונים הנ"ל.
עוד סיבה חשובה שמציגה את הסיכון בבדיקות מי השפיר היא זו שמוצגת ע"י נתונים לגבי סיכויים להפלה לאחר הבדיקה. בספרות הרפואית קיימים נתונים על אחוזי הפלות שונים שקשורים לבדיקת מי השפיר. יש מקומות שבהם מצוינים מספרים מסוימים, ויש כאלו שמעידים על מקרים רחבים יותר. בשורה התחתונה, סיכונים בבדיקת מי שפיר יכולים להעלות חששות לגיטימיים אצל כל אישה בהיריון. מהלך מוצדק מבחינתן של נשים רבות הוא הישענות על בדיקה מהירה של לקיחת דם בלבד, בדרך לקבלת תוצאות מדויקות ללא התערבות פולשנית.
מהי בדיקת פנורמה?
פנורמה היא בדיקת דם פשוטה לגילוי מוקדם של תסמונת דאון ומומים שכיחים אחרים בעובר.
הבדיקה היחידה שהייתה קיימת בעבר הייתה בדיקת מי השפיר, וכיום בדיקת הדם של פנורמה מוסיפה אפשרות נוחה וזמינה לשלילת מומים שכיחים בעובר.
מחקרים מדעיים מראים שיעורי דיוק גבוהים לעומת בדיקות מקבילות.
בדיקת הדם אינה פולשנית כמו בדיקת מי שפיר ואין צורך במנוחה לאחריה.
היחידה המתבצעת החל משבוע 9, כך שתוכלי לזכות בשקט נפשי כבר מהשליש הראשון להריון.
הבדיקה משלבת ייעוץ רפואי מתאים ומוצעת במרפאות המתמחות בבדיקת פנורמה,הממוקמות בפריסה ארצית