שתי תערוכות יין .
האחת של יבואנית היין צור המתמחה ביבוא יין כשר לארץ
והשנייה יבואנית היין שקד. ( מחנויות דרך היין.)
חברת צור מתמחה ביבוא של יינות כשרים מרחבי העולם ומשווקים בחו"ל את היקב הישראלי פסגות והליקרים של יקב מורד. במסיבת העיתונאים שהתקיימה במסעדת 2C שבקומה ה 49 במרכז עזריאלי נחשפנו ליינות הכשרים הרבים שמייבאת חברת צור . בפתח מסיבת העיתונאים הצהיר מנהל השיווק של החברה מר שלמה צור כי חברת צור מייבאת יינות כשרים מבלי לפגוע באיכותם.
וראוי לציין כי כל היינות עברו בישול על מנת להיות כשרים למהדרין.
אז ראשית ללא ספק השקיעו בהשקה הזו הרבה משאבים הן בבחירת המקום והן בהבאת חלק מהייננים מחו"ל להציג את היין שלהם ועל זה שאפו.
שנית אני אחטא לאמת אם אני לא אכתוב שאין לכם מושג איך עושים מסיבת עיתונאים ואיך מטעימים יין חבורה שבאה להכיר את היינות המיובאים. צר לי על שלא חשבתם לקחת מישהו שמבין איך משיקים יינות חדשים. יינן ישראלי בדימוס או יועץ יין כזה או אחר, ההשקה הייתה חובבנית ואפילו קצת מבישה. ואני ארחיב.
לאחר כמה מילות הכרות עם חברת צור החליט מי שהחליט שהיין הראשון שיוגש לנו לטעימה הוא קברנה סובניון 2012 של יקב " ג'נס ברון הרצוג" מדובר ביין שנבצר בבריקס של 24 עם 7.80 GL דהיינו יין חצי יבש או חצי מתוק עם מתיקות מטורפת של דובדבנים. ראשית כשמזמינים לטעימות יין סביב שולחן לא מתחילים עם יין מתוק לפני יינות יבשים, המתיקות של היין פשוט הורסת אחר כך כל טעימה של יין. שנית :אם כבר החלטתם כן להטעים את היין הזה אז קצת לחם אחרי הייתה מועילה לכולנו או מרקקות. לגבי היין: מדובר בנוזל שאפשר להכין ממנו יופי של סנגריה, להוסיף קצת תפוחי עץ חתוכים, תפוז וזהו. מחר התענוג 50-60 שקלים. יין מיותר לחלוטין בטעימה מקצועית שכזו.
קברנה סובניון ספיישל רזרב עמק נפה 2010 : מותג הרצוג.
27 חודשי חבית. בטעימה היין בסך הכל בסדר, מאוזן עם פרי טוב, מעט מרירות ועץ באפטר טייסט.
199 ש"ח
טפרניליו של יקב רמון קרדובה ( ריוחה ) 2011
7 חודשי חבית ועוד 3 בבקבוק טרם יציאתו לשוק.
ריוחה בזעיר אנפין. אומנם יש פרי בשל וטוב עם מעט עלי דפנה ופלפל אבל איפה מאפייני ריוחה ?
אם מדובר ביקב מסורתי אז הייתי מצפה לטעום יינות אדמתיים עם ארומות וטעמי עור ובלסמי ומאידך אם מדובר ביקב מודרני אז הייתי מצפה ליינות מאוד פירותיים ועשירים בטעמים.
ביין הזה ניסו להיות גם וגם והתוצאה היא יין בינוני שלא מזכיר יינות ריוחה.
90 ש"ח
גרנשה של יקב רמון קרדובה ( ריוחה ) 2011.
פה הופתעתי. יין מאוד מרענן עם פרי טוב וחמיצות נפלאה.
100 ש"ח
ברון אדמונד ובנג'מין דה רוטשילד הו מדוק: קברנה סובניון ומרלו 2011
אזור בורדו בצרפת מחולק לגדה הימנית ולגדה השמאלית של נהר הג'רונדה. בצד שמאל מפיקים יינות גרייב , סנט אמיליון וגם מדוק היינות האלה מבוססים בעיקר על זן הקברנה סובניון בצד השני של הגדה יש את פומרול וגם סנט אמיליון אולם היינות שם מבוסים על זן המרלו.
אם ציפיתי לטעום מדוק בפה שבדרך כלל נקבל גוף בינוני, טאנינים תקיפים, ופרי מינורי שמתפתח עם הזמן בפה ביין הזה קיבלתי אופי שונה , הפרי היה שופע והיין היה בעל טאנינים קשים מנשוא שלא איפשרו לטעמים להתפתח. היין הרגיש כאילו הוא לא תקין אבל בקבוק נוסף שנפתח היה אותו דבר. אולי הפיסטור שהכשרות העבירה אותו הרגה אותו.
יין לא טוב. 199 ש"ח
פלחאס דה לוס אנדס: מלבק 2011
יין מלבק צעיר שאמור להיות בו טעמים של פטל ודובדבנים צעירים, מעט וניל וארומה נעימה .
מה שלנו מזגו בכוס זה יין קורקי אף אחד לא טעם לפני שמזגו לנו אף אחד לא הרי לפני שמזגו לנו.הבקבוק הנוסף שנפתח גם היה קורקי . 150 ש"ח
שאטו לקרוק : אפליסיון סנט אסטף 2009
קברנה סובניון, קברנה פרנק, מרלו, פטי ורדו.
שאטו לקרור נחשב לאחד הגדולים של CRU BOURGEOIS ( אלו יינות שמאופיינים בטאנינים מוצקים, גוף מלא וטעמי פרי בשרניים שמתרככים להם לאט לאט )
השאטו לקרוק המדובר היה פשוט יין שסרחון לא נעים עלה ממנו עם טעמי פרי בשל להחריד. הבקבוק הנוסף היה אותו דבר. פשוט יין לא טוב .
שאטו לאוויל פויפרה 2005
אפלסיון סנט ז'וליאן. מדוק.
קברנה סובניון, מרלו, פטי ורדו, קברנה פרנק.
18 חודשי חבית. 13% אלכוהול.
סוף סוף יש יין בטעימה הזו.
פרי עמוק, טעמים טובים ונקיים. חמיצות משובחת ובשלות של יין בצורה מדהימה. יופי של יין.
340 ש"ח
היקב הישראלי שאותו משווקת חברת צור הוא יקב פסגות:
פסגות אדום 2011:
קברנה סובניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו.
14 חודשי חבית. מדובר ביין הכי טוב שהוגש לנו לטעימה. ריחות עדינים של פרי בשל, בפה היין שופע ומרגש. פירות יער עם מעט צימוקים בקצוות. העץ מורגש ומאזן מצוין את החמיצות . יופי של יין. 120 ש"ח
לסיכום: טעימה מאכזבת של יינות בינוניים ואף מקולקלים. חבל שאף אחד לא טרח לטעום את היין לפני שנמזגו לכוסות. חברת צור הטעימה עוד עשרות מותגי יין באותו ערב לטובת ציבור הלקוחות שלהם ( היו שם יינות מצוינים ) . הבחירה של היין שהוגש לנו הייתה לא טובה ואני מצר על כך אבל זו הייתה בחירתכם.
עבודת יחסי הציבור הייתה מצוינת והביאה לשולחן את מיטב כתבי היין רק חבל שלא היה אדם מקצועי שבדק ונתן יעוץ לחברת צור איזה יין להגיש.
טעימה מספר 2:
חברת שקד היא יבואנית של מאות מותגי יין מרחבי העולם כחלק מחיפוש מתמיד של נציגי החברה בחו"ל הם מחפשים דברים יחודיים שיתאימו לחיף הישראלי ולכיס הישראלי. יקב לואי ז'אדו הוא יקב שנמצא בבורגון. קל מאוד לזהות את הבקבוקים שלו עם תמונת הבכחוס. הטעימה הייתה במסעדת השולחן של שף עמר מילר. וכיהה למסעדת שף המנות שהוגשו התאימו באופן מושלם ליינות שהוגשו.
אליגוטה 2012:
מדובר ביין לבן צרפתי בורגונדי קלאסי עם חמיצות טובה ועושר טעמים גם מתקתקים וגם מינרלים. היין חמאתי ומהנה מאוד. 70 שקלים ושווה כל שקל.
שרדונה 2012:
השרדונה קצת הפתיע ולאו דווקא לטוב. יותר מידי עץ ומרירות מעיקה באפטר טייסט.
80 ש"ח
מרסו וילאג' 2008:
מדובר ביין לבן מהליגה של הגדולים. קליפות תפוזים ואשכולית בוסרית באף מתחברות נפלא עם טעמים מאוד רעננים וקריספיים. הפה מתמלא בחמאתיות ששומרת על טעמי הפרי דקות ארוכות בפה. יופי של יין. המחיר בהתאם 270 ש"ח
מקון 2011: גמאי עם תוספת מינורית של פינו נואר.
פינו מעט מאכזב, דליל וחוור יחסית. בפה יש מתיקות של פרי בשל עם פלפל שחור עוקצני שלא עושה טוב ליין לטעמי. 80 ש"ח
רוז' 2010 פינו נואר:
פינו נואר קלאסי. ירקרקות מתובלת בחמיצות גבוהה, פרי טוב שנשאר זמן רב בפה, אפטר טייסט שמשחרר פלפל שחור. יין מקסים 100 ש"ח
בכחוס 2007: פינו מאוד מעניין. המון פרי בשל והמון חבית ונילית. היין מעניין מאוד 140 ש"ח
קוט דה בון וילאג' 2009:
יין עם גוף חסון שמעניק איזון מושלם לפרי בשל עם המון אבל המון חמיצות. גם פה הפלפל השחור משתלט ומעלה חיוך על הפנים . יין מצוין אפילו מאוד. 150 ש"ח
נואי סנט ג'ורג' 2006:
יין שמתאים לחובבי בורגון מסריחים. גבינות בשלות , פטריות ועובש. מדובר ביין מעולה עשיר בטעמים ועשיר בריחות קלאסיים. 280 ש"ח
קלו דה אורסול 2010:
430 ש"ח עולה התענוג הזה. 18 חודשי עץ. היין דחוס בפרי עם רמת חמיצות נפלאה. היין בועט בפה והטעמים כל הזמן מתפתחים. עולם חדש במקצת עם נגיעות עולם ישן. יין שלחובב הבורגון הקלאסי יהווה עניין רב.
קלו דווג'ו גראנד קרו 2009:
650 שקלים. זה בורגון קלאסי, עשיר בטעמים אופייניים חמיצות מינורית שמאפשרת רק לפרי לבוא ליידי ביטוי. פלפל שחור אגרסיבי באפטר טייסט מערפל את החושים. אחד מהבורגונים הטובים שטעמתי.
לסיכום: אומנם :יינן היקב היה אמור לבוא ולעשות בעצמו את הטעימה אבל איכשהו הצרפתי נתקע בנמל התעופה בשארל דגול ולא התאפשר לו להגיע. את הטעימה ניהל טל שקד במקצועיות ראויה. היינות נבחרו בקפידה ואיפשרו לי להנות גם מיינות זולים ומיינות יקרים מאוד באותה מידה.
בורגון קלאסי לצד נגיעות חדשות של עולם חדש מעניקות ליקב לואי ז'אדו שאפו גדול ושאפו עוד יותר גדול לחברת שקד על היכולת לאתר יקב כזה.
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן