כולנו רוצים להרגיש "ביטחון כלכלי", להרגיש שיש בידינו נכס בו נוכל להשתמש למטרות שונות בעתיד. רכישת קרקע להשקעה הפכה בשנים האחרונות לאחת מהרכישות הפופולאריות ביותר בעולם בכלל ובפרט במדינת ישראל. במאמר הבא נפרוש בפניכם את הצעדים השונים שיש לנקוט כאשר רוצים לרכוש קרקע להשקעה חכמה ורחוקת טווח.
דירות להשקעה – לחשוב צעד אחד לפני כולם
אז מהי הכוונה של "דירות להשקעה"? ובכן, כמובן שניתנת האפשרות לחפש אחר דירה להשקעה, לרכוש אותה, לשפץ במידת הצורך (ועל ידי כך להצליח גם לעלות את שוויה) וברגע הנכון למכור אותה במחיר גבוהה יותר אך כמובן שקיימת אופציה נוספת וכן, גם זולה הרבה יותר והיא: רכישת מגרש להשקעה.
אז מדוע למעשה אנשים מעדיפים השקעות נדל"ן כפי שציינו לעיל? ובכן, הסיבה לכך פשוטה: רכישה של מגרש להשקעה נחשב כזול הרבה יותר לעומת דירה.
אט-אט בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר מגרשים אשר מופשרים על ידי הממשלה ומאפשרים לאנשים למעשה "לקפוץ אל מי הנדלן" וליהנות מאפשרות יוצאת מן הכלל. על ידי רכישה נכונה של קרקע ניתן להגיע לתשואות גבוהות מאוד לעומת סכום ההשקעה התחלתי.
ממה מומלץ להיזהר?
כמובן, על מנת שלא לקפוץ אל מים עמוקים או מסוכנים מדי בכל הנוגע לרכישת קרקעות עבור השקעות נדלן, מומלץ לדעת מספר פרטים אשר יכולים להיות מועילים מאוד.
הדבר הראשוני וככול הנראה החשוב ביותר בנושא הנ"ל הוא הגבלות משפטיות ובמילים פשוטות יותר – הערת הזהרה על הקרקע.
יש לבדוק שהקרקע המיועדת איננה עתידה להיות מיועדת עבור בנייה ציבורית כלשהי. כמו כן, כאשר ישנה הגבלה כלשהי על הקרקע הדבר יכול לבוא לידי ביטוי באופן הבא: הימצאות של בתי קברות בסמוך אל הקרקע המיועדת, הימצאות של אתרי עתיקות, בתי קברות, קווי חשמל, כבישים העומדים להיסלל על הקרקע המיועדת, שמורות טבע, מאגרי מים וכן הלאה.
אמנם מדובר על השקעה נהדרת אך עם זאת גם מעט מסוכנת שהרי המדינה יכולה להפקיע בכל שלב 40 אחוז מהקרקע הנרכשת מבלי שזו תצטרך לשלם לבעליה על כך ולכן חשוב להיעזר באנשי מקצוע עם ידע וניסיון רב על מנת "שלא תיפלו בין הכיסאות".
ליאת