יקב אמפורה: בקבוק 3 יינות חדשים מרס 2014
ייננים: ארקאדי פפיקיאן ואלון דומבויה.
האצילות מחייבת.
במקום הכמעט הכי יפה בארץ (מצטער, תל אביב עדיין יותר יפה בעיניי) נמצא היקב בכרם מהר"ל בחוות מקורה בלבו של הכרמל המערבי. היקב מאובזר בכל הציוד הכי חדיש ובמבנה עתיק מדהים שאוטוטו עובר שיפוץ לטובת פתיחת מרכז מבקרים ייחודי.
ציפור קטנה לחשה לי כי ביום שישי עומד לבקבק יקב אמפורה יינות חדשים ואני ניצלתי את ההזדמנות לבוא ולטעום את היין שיוצא מהחביות טרם כניסתו ל Shock Bottle.
היינות ינוחו להם בבקבוק מספר שבועות או חודשים ויצאו לציבור הרחב.
אני מקווה שעד תאריך 9.04.14 היינות יהיו מוכנים ואולי יהיה אפשר לטעום אותם בפסטיבל היין האזורי בגני רמת הנדיב. פסטיבל ראשון ייחודי המאגד את יקבי האזור המשובחים לטעימה של יינות מיוחדים.
היין הראשון שטעמתי היה יין שיוצר בקורס יין שמעבירים יינני היקב והם ביקבקו כ 1700 בקבוקים של יין ששמו : 2014 BLEND COURSE.
הבלנד מורכב מ 50% קריניאן, 20% גראנש, 20% מורבדר ו 10% אליקנטה.
הגבה קצת מורמת כי מדובר בבלנד ייחודי משהו. מאיפה לעזאזל מצאתם אליקנטה? זה ענב שמשמש בדרך כלל בבלנדים לתוספת צבע ייחודית מאוד כהה וגם המיץ של הענב כהה ולא רק הקליפה הבשרנית. כשטועמים ענב אליקנטה חשים בטעמי ערמון ואגוז קלוי.
ענבי המורבדר מאופיינים בריחות עצומים של פירות כהים, ניחוחות עשבוניים, פלפל שחור ותימין בפה מקבלים טעמי בשר מעט מעושן. תוספת גראנש לבלנד תעניק פירות יער מתוקים והקריניאן ייתן את הגוף.
אז רגע לפני הלם הבקבוק קיבלתי לטעימה את היין הזה.
היין בעל ניחוחות עשירים מאוד של פטל שחור ואוכמניות בקצוות מעט שוקולד ומוקה. האיזון ביין הזה מדהים, עפיצות חזקה אך יושבת טוב בחלל הפה. יין בשל ועמוק.
לסיכום: מדובר בבלנד ייחודי מורכב מאוד בטעמים של פרי שחור שמורגש דווקא בחייך האחורי ולא הקדמי. אפטר טייסט ייחודי של טרגון וקליפת תפוז.
יופי של יין. היין יתומחר בסביבות 135-150 ש"ח: הייתי רוצה לראות את היין הזה במחיר של 110 ש"ח
אז הוא היה בקטגוריה של VFM.
סובניון בלאן 2013: יש די הרבה סגנונות של סובניון בלאן. החל מהגרסה הדרום אפריקאית, הצ'יליאנית, הצרפתית, אוסטרליה כמובן, ניו זילנד ולי יצא אפילו לטעום את הסגנון הרומני והמולדבי. כשטעמתי את סובניון 13 של אמפורה ניסיתי למתג אותו על פי המוכר, אולם היין מעט תעתע בי כי הרגשתי חמאתיות של שרדונה באפטר טייסט והכל התבלבל לי בפה.
צבע היין ירוק בהיר ובערסול הכוס רואים היטב פסים ירוקים מאוד מהנים. טעמי אשכולית עם מעט דומדמניות מתמזגות נפלא עם החמיצות שהיין מעניק בפה. היין מרוכז ועשיר אבל עם רעננות יוצאת מגדר הרגיל. יש תחושה של דקירות בבליעה מה שלכאורה מעיק אולם החמאתיות השרדונית שהרגשתי פשוט מעניקים לדקירה הזו תחושה מרתקת.
אפטר טייסט הדרי מאוד נדיב. היין עדיין לא תומחר. סובניון 2012 תומחר ב 95 שקלים במידה והמחיר לא ישתנה אז הוא ללא ספק VFM.
בלאן דה נואר 2013:
בלנד בורדולוזי שהושרה על הקליפות למספר שעות והתקבל יין בצבע הסלמון המקסים.
באף יש ניחוחות עדינים של פטל עסיסי ומעט לחם קלוי. בפה פירות יער עדינים ומרקם מאוד קטיפתי
היין כרגע מוגדר כיבש אף על פי שהמתיקות ממש על הקצה של החצי יבש. ימים יגידו.
לא יכולתי שלא לפנטז לקבל את היין הזה עם בועות שמפניה קלילות. יופי של יין.
היין עדיין לא תומחר. הבלאן דה נואר 2012 תומחר ב 65 שקלים במידה והמחיר לא ישתנה הוא ללא ספק VFM.
לסיכום: כיאה ליקב בוטיק מוביל, הייננים דואגים לספק לחובבי היין לא רק יינות בומבסטים כפי שהיקב מאופיין בהם. היינות הללו הם יינות של יום יום שמותאמים בדיוק לקיץ שהולך ליפול עלינו במלוא חומו. סובניון מרענן, בלאן דה נואר מורכב ומרתק והבלנד קורס שהוא יין קל יותר ומתאים למגוון רחב של מאכלים.
VFM: value for money
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן