לעתים קורים דברים שיכולים ליצור הרס רב לרכוש שלנו. לא תמיד ההרס מפריע לנו או לאיכות החיים שלנו, אך אם מדובר בנזק שנוצר לבית, אז אנחנו בבעיה רצינית. ככל שהנזק שנוצר לבית גדול יותר, כך המצב חמור יותר. זו הסיבה שחשוב לעשות ביטוח לבית.
אך בכל מקרה, בעזרת שמאי רכוש ניתן לבדוק את הנזק ולאמוד את ההיקף והשווי שלו. בעזרת השומה שהוא מכין, אפשר לגשת לחברת הביטוח ולדרוש את הפיצוי הנחוץ כדי להחזיר את הבית למצב הקודם שלו. במידה והבית משועבד, השומה נחוצה גם כן כדי להגיש אותה לגוף המשעבד.
כדי להשיג את האומדן המדויק, ולקבל שומה שהוכנה בצורה מקצועית על מנת שאפשר להגיש אותה לגורמים הרלוונטיים, אתם צריכים לבחור שמאי רכוש שיש לו את ההסמכה הנדרשת לביצוע העבודה. תוכלו לחפש את השמאי המתאים לכם, לפי אזור המגורים שלכם, מתוך רשימות של שמאים מוסמכים שיש ברשת האינטרנט. דרך נוספת היא להשיג חוות דעת והמלצות מאנשים שמכירים ולבדוק באופן אישי תעודות והסמכות של שמאים שאליהם פונים כדי לקבל ייעוץ ראשוני.
להלן מספר פרמטרים מלאים ומפורטים לבחירת שמאי רכוש לבדיקת הנזק שנוצר לבית:
- השכלה ורקע - צריך לבדוק אם לשמאי יש השכלה ותעודה ממוסד לימודים, הכשרות והשתלמויות שהוא עבר, אישורים וכדומה.
- ניסיון בפועל - ניסיון היא דבר שחשוב לשים לב אליו, וככל שהשמאי מנוסה יותר כך הוא יוכל לספק אומדן מדויק יותר, וגם בזמן מהיר יותר.
- מוניטין - בזכות הפתיחות והגמישות של רשת האינטרנט, אפשר למצוא אונליין שלל חוות דעת על שמאים כאלו ואחרים. חלק מהתגובות בפורומים השונים יכולות להיות מטעם השמאים ובמסווה של חוות דעת אובייקטיביות, ולכן יש לשים דגש על היחס שבין תגובות שליליות לתגובות חיוביות. כדאי להתייעץ עם לקוחות קודמים, במידה וניתן להשיג את הפרטים שלהם ליצירת קשר.
כמובן שאתם צריכים גם להשתמש בתחושת הבטן שלכם. השתמשו באינטואיציה שלכם כבר מהשיחה הראשונה עם השמאים ובחנו את הייעוץ שהם נותנים ואת הבקיאות שהם מראים בעת הייעוץ הראשוני.
במידה ויש לכם ביטוח על הבית ועל התכולה בו, תוכלו לגשת לחברת הביטוח שלכם עם השומה שיצר השמאי לאחר בדיקת הנזק ולהגיע להסכם באשר לפיצוי שמגיע לכם. כמובן, יש לקחת בחשבון את הסיבה להיווצרות הנזק.
מיכה בריימן