דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כוחניות במערכות יחסים -איך נתמודד 

מאת    [ 11/03/2014 ]

מילים במאמר: 490   [ נצפה 3936 פעמים ]

כוחניות במערכות יחסים

נתחיל מהקביעה הסובייקטיבית שלי :ברוב מוחלט של מערכות היחסים יש כוחניות (אלה אם אתם בודהיסטים אמתיים.... -)  )  קצת יותר הרבה פחות אך היא קיימת. חונכנו לכך משחר ילדותנו לא לוותר ,לעמוד על שלך ,גלה נחישות ,אל תהיה פראייר .השאלה הגדולה איך אני חי אם הכוחניות של בנזוגי ואיך אני חי אם הכוחנות שלי במערכת היחסים , מי לא מכיר מערכות יחסים כוחניות?  אני מדבר על זוגות נורמטיביים שטמון אצלם עמוק בפנים אלמנט  של כוחנות: כוחנות במערכת יחסים היא הרצון להשליט את האג'נדה שלי על בן או בת הזוג. כולנו מכירים את הדוגמאות הבנאליות ביותר שמלקיחות ריב- "לא שטפת כלים בכיור",  למה אתה אומר  את זה לילד", "מה זה הבלגן הזה בבית"..

 אז כאמור החדשות הינן: כוחנות תוקפנות, רצון לשלוט טמונים בכולנו. אין מה לנסות לסרס את זה או להתווכח עם זה.

מספיק שתביטו על ילד קטן ותראו איך תכונת הכוחנות היא תכונה מולדת ונרכשת חברתית מגיל צעיר , אנושית וטבעית שנועדה לשמר את מיקומינו בעולם.  הכוחנות היא אינטרס הישרדותי  אנושי.  כוחנות היא תכונה חיובית עבור אינדיבידואלים, היא מניעה קדימה וגורמת לעשייה, אבל בזוגיות כוחנות, הרצון להשליט את האג'נדות שלנו על הצד השני, מתפרשת כאגואיזם. ומי רוצה להיות במערכת יחסים עם אגואיסט? 

כולנו רוצים להיות נאהבים אבל "בתנאים שלנו". כולנו רוצים לשלוט ולקבוע. אני לא מכיר אף אחד שמתפשר או מוותר בשמחה . חשוב שנכיר את זה כשאנחנו מתעמתים עם בני הזוג שלנו. תמיד שימו עצמכם בנעליו של בן הזוג- האם הדרישות שלנו ממנו או ממנה הן משהו שהיינו יכולים לעמוד בהן לו הדרישה הייתה מופנית אלינו? האם אנחנו מונעים מאגו, שיקולי כוח ורצון לשליטה?

הפילוסוף ניטשה דיבר על הרצון לשליטה כדחף שמניע את האדם ופרויד פיתח את הפסיכואנליזה מתוך ההבנה שנפש האדם מורכבת מדחפים ואלימות מוטבעת. חשוב שנכיר את עצמינו לפני שאנו מנסים להכפיף על בני הזוג שלנו משהו שלא היינו עומדים בו בעצמינו. הכוחנות היא חומר גלם נהדר לעבוד איתו ולתעל אותו למקומות הנכונים בזוגיות שלנו.

טיפ אחד חשוב לעבודה זוגית מול כוחנות:

בואו נעשה את התרגיל הבא: כשאתם מתווכחים עם בן או בת הזוג, אתם רבים? או נלחמים על העקרונות שלכם? האם כל וויכוח הוא מלחמה עקרונית על מי שאתם,?  ריב על סידור הכביסה הוא ריב "עקרוני"?  זאת שאלה מעניינת שהרבה פעמים משאירה זוגות שמגיעים אלי לסדנא חסרי אונים. מה עקרוני לי ומה לא עקרוני לי, דורש חשיבה. מתי המלחמות שלנו מהותיות ומתי הן סימפטום לבעיה אחרת שמציקה לנו?  מה שבטוח- מלחמות במערכת יחסים הן חשובות כי הן מבססות את מה שחשוב לנו, את מה שעקרוני לנו בזוגיות, קודם כל בפני עצמינו. ברגע שנדע לבודד מה עקרוני לנו ומה לא, גם המלחמות שלנו בזוגיות יראו אחרת.  אז הנה הטיפ שהבטחתי:  קחו דף, רשמו לכם  10 דברים שהם עקרוניים בזוגיות שלכם. עכשיו רשמו 10 ריבים או וויכוחים שחוזרים על עצמם בזוגיות שלכם.  תתפלאו לראות שלא כל כך בקלות נמצא התאמה בין העקרונות לוויכוחים. ברוב המקרים תגלו שהמלחמות בזוגיות שלנו, אינן ברשימת ה"עקרונות" שלנו. התובנה הזאת עם עבודה יישומית נכונה, יכולה למוסס את המוטיבציה להרבה מלחמות.

תשומת לב-אריאל טמירתשוקה זוגית בשיח ומגע קבלו מתנה חינם : מסע בשבילי המיניות הזוגית http://land.t-l.co.il/?p=1 בפייסבוק http://www.facebook.com/bishvil.hazugiut או באתר www.t-l.co.il    




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב