שטיחים מקבלים תפקיד משמעותי בעיצוב של לא מעט בתים. זהו פריט אסתטי במיוחד, כזה שהופך את ההליכה בבית לנעימה הרבה יותר, וכזה שמסוגל לשנות את האווירה בו בעשרות מונים. הבעיה היא ששטיח, מעצם היותו כזה, נוטה לצבור אליו ריחות שהם הכול חוץ מנעימים. למה זה קורה? וכיצד ניתן להעלים את הריחות?
כל הגורמים לריח לא נעים
לא קשה להבין מדוע שטיח עלול לצבור לתוכו ריחות רעים. אחרי הכול, מדי יום דורכות עליו אינספור נעליים, על כל הזיהום שמקבלות הסוליה שלהם, מה שמביא להצטברות לכלוך ואבק. על שטיח, הממוקם על הרצפה, נשפכים לא פעם משקאות או פירורי מזון, כשגם הם נותנים את אותותיהם השליליים על הריח שלו עם הזמן. המצב מורכב עוד יותר עבור אלה שבאמתחתם חיות מחמד, שעלולות לחטוא ולעשות את הצרכים שלהן דווקא על השטיח האהוב, או ילדים קטנים.
אפילו כאשר השטיח, כשהוא מקצועי באמת, מיוצר מחומרים איכותיים שאינם אמורים לספוג לתוכם ריחות, במשך הזמן הריחות נוטים להצטבר, מה שפוגע בחווית המגורים של בני הבית.
הפתרון: חברת ניקוי שטיחים
במרוצת השנים, החלו לעבור מפה לאוזן לא מעט פתרונות, שהתכלית שלהם היא נטרול ריחות מהשטיח. פתרונות אלו פועלים גם במקים של צורך בניקוי יסודי של מושבי עור, כיסאות ברכב שהתלכלכו, ריפודי ספות עם כתמים –ועוד מפגעים מהסוג שקשה לנקות ואי אפשר לכבס... הפתרון הראשון שבוחרים בו רבים הוא פריסת השטיח, ואוורורו תחת קרני השמש. בנוסף על כך, מוצעים כיום למכירה לא מעט חומרי ניקוי ייעודיים לשטיחים. הבעיה העיקרית עם רבים מהם היא שהם רחוקים מלהיות בריאים עבור הסביבה או בני הבית שנחשפים אליו, ויעילותם לאורך זמן מוטלת בספק. תחת "תרופות הסבתא", ניתן למנות פתרונות המבוססים על שפיכת סודה לשתיה על השטיח ושאיבתו כעבור זמן מה, או הכנת תערובת של אבקת כביסה וחומץ.
יחד עם כל אלה, דומה כי אין פתרון יעיל יותר מאשר שימוש בשירותיה של חברת ניקוי שטיחים. החברה תוכל לערוך טיפול מקיף, שלא רק יעלים את הריח – אלא גם ימנע ממנו לשוב בעתיד. בנוסף על כך, תוכל החברה להציע את הפתרונות האידיאליים עבור סוג מסוים של שטיח, בהתאם לחומר הגלם שלו, צפיפות הסיבים, העובי וכיוצא בזה. כך, למשל, פעילות לא נכונה עם שטיח פרסי, שאסור להרטיב במים, עלולה רק להחמיר את המצב, ולהביא לכך שהשטיח יהפוך לחסר שימוש לחלוטין.