צעירים אחרי צבא חוזרים לגור עם ההורים
יוקר הדיור והמחיה, הלימודים הכל כך יקרים במכללות ובבתי הספר הפרטיים, ההוצאות הרבות בחברת השפע... כל אלה גם יחד מובילים לכך שיותר ויותר חברה צעירים אחרי צבא נאלצים לגור עם ההורים. לקונסטלציה המשפחתית החדשה יכולות להיות השלכות לכל הכיוונים. ואני אומרת - אם כבר זה המצב, וזו האופציה היחידה כרגע - בואו נוציא את המיטב. ישבנו וחשבנו איך לקחת סוגי בתים שונים ואיך לעשות בבית פרטי גדול ובדירת מגורים קטנה, חדר שיתן פתרון שפוי.
העיקרון הראשון - יצירת מרחב ופרטיותישנם סוגי בתים שונים. בתים פרטיים המאפשרים יצירת מרחב של ממש במרתף או בעליית גג - באלה אפשר ליצור יחידת מגורים נפרדת. חדר ובו מיטה, שולחן כתיבה וארון, אם אפשר מטבחון קטן, שירותים ומקלחת - הכל לפי תנאי הבית. וישנה הדירה יהיה גודלה אשר יהיה, גודל החדרים בדרך כלל הוא קטן יחסית ולכן גם לדירות אלה צריך לחשוב על פתרון כזה שיאפשר פונקציונליות מחד ומרחב מאידך.
חדר שינה לצעירים, יכלול קודם כל מיטה זוגית. אני ממליצה ללכת על מיטה זוגית המתאימה למזרן ברוחב - 1.40. לא רחב מידי, לא צר מידי... גודל המאפשר לרהיטים נוספים "לחיות" בחדר. בנוסף, ארון. גודל הארון יקבע בהתאם לתנאי החדר או יחידת הדיור. ולא לשכוח את שולחן הכתיבה כמובן. אלו שלושת הפריטים הבסיסיים.
בנוסף, היות וחדר השינה של הצעירים מהווה גם "סלון", אם אפשר רצוי להשאיר מקום לפוף או כורסא קטנה ומדליקה, שטיח שיתן אופי והכל בהתאם לגודל החדר.
גם חדר קטן יחסית וכמובן חדר או מרחב גדול ביחידת דיור, יכולים להיות מעוצבים בטוב טעם וליצור מרחב מזמין שמאד נעים להיות בו. ההמלצה שלי - רהיטים כמו מיטה זוגית לא גדולים מידי, צבעים נעימים ושקטים עם נגיעות של צבע נועז שנותן אופי ועיניין. אולי טפט על קיר אחד... אפשר פרקט שמחמם, שטיח נעים, תמונה והכי חשוב - הכל במינון הנכון ובהתאם לאופי החדר ואופי הצעיר או הצעירה שהולכים לגור בו.
אז מה שנותר לי הוא לאחל לחברה הצעירים בהצלחה ולהורים - חזק ואמץ!
מירב נקר פוגל - דני הנקר ריהוט לבית - בעלים.
מתמחים בעיצוב חדרים לצעירים תוך ניצול מכסימלי של החדר.