דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מחליפים את האופניים המסורתיות לחד-אופן 

מאת    [ 27/03/2014 ]

מילים במאמר: 448   [ נצפה 3178 פעמים ]

למה חד-אופן? הערך המוסף-

בתור רוכב חד-אופן מושבע (שמשתמש בו גם במופעי קרקס) אני יכול להגיד שרכיבה על חד-אופן היא כיפית ומעלה חיוך לכל מי שרואה אותי בדרך, לפעמים אני רוכב עם אוזניות ובעצם רוכב/רוקד וזה כיף לא נורמאלי. מעבר לכיף, רכיבה על חד אופן מחזקת את הרגליים מאוד, במיוחד בעליות, כל שרירי הרגליים מתחזקים (גם הירך הפנימית וגם החיצונית) בגלל הצורך של הגוף לשמור על שיווי משקל, הבטן והגב מתחזקים גם בגלל הצורך לשמור על היציבות, הגב מקבל יציבה ארוכה ונינוחה ברכיבה על חד-אופן (לעומת אופניים רגילות בהן הגב כפוף) אחרי שמצליחים לרכב טוב כמובן. בשלב ההתחלתי גם הידיים עובדות על מנת לשמור על איזון ואחרי ששולטים ברמה גבוהה כבר אין שימוש רב בידיים (הן מתפנות ללהטוטים או לסחוב שקיות קניות). שיפור בשיווי משקל מורגש מאוד תוך כדי האימונים וזה תורם לכלל מערכות הגוף אצל ילדים ומבוגרים.

איפה קונים?

אני ממליץ על חבר - רפי ויטיס מיוני-סייקל, הוא היבואן וכדאי לרכוש ישירות ממנו ולא דרך צד שני או שלישי, דרכו גם תקבלו הסבר על אופן התחזוקה של האופן, דגשים לשימור הכלי וטיפים להתחלת רכיבה.

איזה סוג כדאי?


זו שאלה של מיקום וצרכים, יש חד-אופן 'קלסי' או free style, עם גלגל רגיל (קטן יותר משל אופניים רגילות) ומושב בגובה התבור של הרוכב, חד אופן זה טוב למי שרוצה לרכב במקומות עם עליות וירידות, ללמוד קצת תרגילים, רכיבה במקום, להטוטים, רכיבה אחורית וכן הלאה. יש חד-אופן מרטון, עם גלגל גדול (ולפעמים גם מגיע עם בלם יד) הוא מתאים למי שרוצה לרכב במקומות מישוריים ולהשתמש בחד-אופן ככלי תחבורה, היתרון של חד-אופן 'מרטון' הוא המהירות שבה אפשר לרכב. יש חד-אופן ג'ירף, הוא מתאים ללהטוטנים מקצועיים שרוצים להשתמש בו ככלי למופעים, לא מומלץ בכלל למתחילים. כמובן שבתוך כל קטגוריה כזו יש כמה רמות של מחיר, איכות ויצרנים שונים, הייתי ממליץ לקנות חד-אופן טוב, אפילו להשקיע עוד 200 שח ממה שתכננתי להשקיע כי זה צריך להיות כלי חזק (נופל הרבה ונחבט)

איך מתחילים לרכב?

כדאי באולם ספורט (מגרש חלק שומר על הצמיג) שיש בו מקביליות, כך ניתן להחזיק משני הצדדים ולרכב עם תמיכה של הידיים, אחרי כמה זמן אפשר לשחרר יד אחת. השלב הבא הוא יציאה לרכיבות קטנות שלאט-לאט נהיות יותר ויותר ארוכות (צריך המון סבלנות, זו מיומנות קשה ולוקח הרבה זמן). אחרי שהצלחנו לרכב קצת צריך גם ללמוד להתחיל רכיבה מהמקום ללא תמיכה, זה גם קשה אבל חשוב מאוד ללמוד. שלב הבא הוא ללמוד להישאר באותו מקום (אחורה-קדימה עם הפדל), ללמוד גם עם רגל ימין למטה וגם עם שמאל למטה, זה עוזר לשליטה הכללית, ללמוד רכיבה אחורית, מעגלית, ריקודית, ללהטט תוך כדי רכיבה, לקפוץ במקום ועוד טריקים כיד הדמיון הטובה.

אהבתם את המאמר? מעניין אתכם לקרוא עם עוד דברים מגניבים שאפשר לעשות עם הילדים בבית? כנסו לקישור וקראו.

בהצלחה!

גיל אינלנדר - 'קרקס בגיל' להטוטן / ג'אגלר מנחה סדנאות מופעי קרקס לילדים ומופעי אש סדנאות ג'אגלינג, גיבוש, לימוד ג'אגלינג, הליכה על קביים ועל חבל לפרטים נוספים-050-7675152 www.kirkasbegil.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב