אז מתוך זה שאני מגיל 8 בערך מבשלת לעצמי (ולא, זו לא הגזמה) למדתי כמה דברים על בישול ואשמח לחלוק איתכם :
- איך לא לבכות מבצל ?
יש כאלה שאומרים לשים מים בפה, אבל להחזיק מים בפה כל הזמן שחותכים בצל זה די באסה... אז פשוט ללעוס מסטיק או כל דבר אחר.
- כשמבשלים עגבניות (במיוחד טיגון) הן פולטות חומצה החוצה, תוסיפו קצת סוכר או קטשופ וזה יאזן את זה מיד.
- יש מתקנים כאלה שנועדו להחזיק כפית של בישול, החזיקו כזה ליד הגז ובנוסף החזיקו גם : סט תבלינים בסיסי, מגבת מטבח, מגבות נייר עבות, צלוחית קטנה ורצוי מתקן כלשהו שמאפשר הנחת הפלאפון בצורה נוחה.
- אם אתם רוצים שהשניצלים או השוקיים שאתם עושים יצאו עם ציפוי פריך יותר פשוט מאוד עקבו אחרי שני השלבים האלו:
1. הטבילה בביצה לפני פירורי הלח צריכה להיות חצי שעה לפחות !!!
2. אחרי הביצה מגיעים פירורי הלחם ואז לשמן. יפה. עכשיו תוציאו אותם ושוב תצפו בפירורי לחם ושוב לשמן !
- תוסיפו תבלינים לפירורי הלחם שלהם- זה עושה את ההבדל ! אם אתם רוצים טעמים כמו צ?ילי או ברביקיו- תוסיפו אותם לביצה.
- פנקייקים נפוחים ותפוחים מגיעים משתי סיבות :
1. אבקת אפייה או אבקת סודה בבלילה
2. שהייה של מעל שעה במקרר
-רוטב קל ומהיר ומרשים :
ממיסים כפית דבש בקצת מים חמים (חמישית כוס) מוסיפים שמן קנולה, מיץ לימוץ / חומץ, חרדל דיז?יון, מלח ופלפל. ללקק את האצבעות
- לאריכות ימים - לא מאחסנים עגבניות ומלפפונים אחד ליד השני במקרר ! זה יקצר את חיי המלפפון בהרבה.
- יש גזר נקבה ויש גזר זכר. ההבדל הוא כזה : לנקבות יש קצת מעוגל ולזכרים שפיצי. הנקבות מתוקות יותר, מה לעשות.
- תוסיפו דבש לטחינה. זה שווה את הקלוריות.
- אם אתם מכינים ארוחה גדולה הכוללת המון אשפה קחו קערה גדולה, שימו בה שקית ותניחו על השיש לידכם, כל האשפה נכנסת לשם. בסוף מרימים את השקית וזורקים לפח.
- כדי לרענן את הסלט - תגרדו את המלפפון פנימה אל תחתכו
חשבתם על עוד רעיון מגניב? אשמח לשמוע !
מאיוש
חובבת קניות בכלל, וקניות ברשת בפרט
כותבת תוכן ובעלת האתר Shop and Track
למעוניינים בשירותים טכניים כגון : בניית אתרים, בניית חנויות אונליין, בניית רשתות חברתיות - יש ליצור קשר דרך המייל הנ?ל info@ungalexy.com